Ett stenkast från Camp Nou hittar vi Mini Estadi, där det idag är match mellan Barcelona B och Zaragoza. Det är många landskamper i dagarna och detta är alltid tuffa tider för Barcelonas b-lag, då man har väldigt många landslagsspelare i truppen. Det saknas många spelare inför den här matchen och därför ger jag Zaragoza relativt bra chans till att vinna matchen.

  • Match: Barcelona B – Zaragoza
  • Spel: Zaragoza (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Barcelona B har ett riktigt intressant lag den här säsongen och jag tror man kan vara med och kriga i toppen säsongen ut. Men dessa landslagsveckor är aldrig någon hit för Barcelona B, då man samlat på sig en hel del ungdomar som spelar i olika ungdomslandslag. Till den här matchen saknar man upp mot 10 spelare som hade varit med en normal dag. Till att börja med så kommer varken Munir eller Sandro spela idag. Munir har gått överraskande bra i förstalaget och nu har han dessutom blivit inkallad till landslaget som ersättare för Diego Costa. Sandro fick därför ta Munirs plats i U-21 landslaget, så han kommer inte heller till spel. Vi stryker även Edgar, Bagnack och Halilovic som är ute med respektive landslag, tre riktigt tunga avbräck! Sedan har vi även en del skador i truppen där  kapten Juste, Godswill, Babunski och Kaptoum inte kan spela dagens match. Man får därför möblera om ordentligt i startelvan, vilket givetvis inte är till någon fördel. Man kommer från en seger i senaste omgången där Sabadell besegrades med klara 3-1. Men Sabadell åkte på ett rött kort redan i 11:e minuten, så det var mer eller mindre en plikt att vinna den matchen. I premiäromgången blev det förlust mot Osasuna, detta efter att man varit rejält utspelade.

Zaragoza åkte ur La Liga för två säsonger sedan och fick en väldigt tuff fjolårssäsong i segundan. Man hamnade först på en 14:e plats och dessutom så hamnade klubben i en del ekonomiska bekymmer. Man fick därför sälja av ett par nyckelspelare inför den här säsongen och jag tror väl inte att laget kommer slåss om topp 6 i år. Men man har ändå värvat hyfsat innan transferfönstret stängdes, där man bland annat hämtade Eldin Hadzic från Hercules. Bosniern hade en mycket fin fjolårssäsong där han visade att han är en anfallare med bra klass i Segundan. Man har även lånat in Borja Baston från Atlético Madrid, som gjorde 10 mål för Deportivo La Coruna förra säsongen. Så det finns lite kvalité i det här laget, som jag tror är tillräcklig för att fixa poäng här. Zaragoza är även obesegrade så här långt trots att man ligger långt ner i tabellen. Det beror på att man kryssat i sina två öppningsmatcher, där Recreativo (0-0) och Osasuna (1-1) stått för motståndet. Man hade verkligen tre poäng i sin hand mot Osasuna förra helgen, men på övertid så släppte man ifrån sig dessa. Hos gästerna ser det ut som man får klara sig utan mittback Paglialunga, i övrigt inga nya bekymmer.


Det är inga dussinlirare som saknas hos hemmalaget här, man får klara sig utan sex av sina absolut bästa spelare. Det borde märkas ute på planen när man får sätta in riktigt orutinerade killar. Jag testar därför en mindre slant på Zaragoza med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy