Mini Estadi ligger ett stenkast från Camp Nou och det är spelplan för kvällens match mellan Barcelona B – Valladolid. Hemmalaget har en fin offensiv men ett av ligans sämsta försvar. Det känns som det passar mitt spel utmärkt ikväll.

  • Match: Barcelona B – Valladolid
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Barcelona B hade en pigg start på säsongen och med tanke på den trupp laget har så trodde jag att man skulle kunna ligga på övre halvan utan större problem. Men just nu placerar sig laget på en 21:a plats och har endast Recreativo bakom sig. Det är fyra poäng upp till Osasuna på säker mark och med fyra omgångar kvar av säsongen så gäller det nu att plocka segrar. En seger tog man i den senaste omgången då Mirandes besegrades på bortaplan med 3-2, detta efter ett sent mål från den unge kroaten Halilovic. Framåt så har hemmalaget väldigt dugliga spelare med bland annat MunirAdama, Dongou och Sandro. 49 mål framåt är heller ingen dåliga siffra, bara en sämre än tredjeplacerade Gijon till exempel. Men försvarsspelet har varit uruselt under säsongen med 69 insläppta mål, en siffra som inget annat lag är i närheten av. När laget nu måste jaga trepoängare så kommer man givetvis blotta försvaret ännu mer, vilket kan straffa sig mot ett lag som Valladolid.

Hemmalaget får tillbaka både Sandro och Munir till dagens match, vilket är ett plus för offensiven. Vi stryker däremot Grimaldo, Kaptoum, Pol Calvet, Bagnack och Robert Costa. Nästan bara defensiva avbräck!

barcelona_200x200valladolid_200x200

Valladolid fick behålla stora delar av truppen från förra säsongen och ska helt klart kämpa om en direktplats upp till La Liga. Men laget har nu fyra poäng upp till Girona och Gijon på andra- och tredjeplatsen, så precis som hos Barcelona B är Valladolid mycket intresserade av en trepoängare. Valladolid har redan säkrat en playoff-plats, så man kan verkligen släppa loss ordentligt här för att ge det ett försök på topp 2. Det är främst offensiven jag gillar hos Valladolid där vi hittar spelare som Mojica, Óscar González, Pereira och Roger bland annat. Spelare som säkerligen skulle platsa i något La Liga-lag och det är även spelare som kan straffa ett Barcelona B som kommer trycka på framåt. Kikar vi defensivt hos Valladolid har man gjort det bra under säsongen med bara 32 insläppta hittills. Men det är främst på hemmagräs man håller tätt, på resande fot har man släppt in 23 av dessa 32 mål.

Hos gästerna stryker vi idag Rubio och Omar. Inte heller Herrero eller Alfaro reser med laget till Barcelona. Defensiva mittfältaren Rubio det klart tyngsta avbräcket enligt mig.


Barcelona B har spelat några riktiga målkalas på slutet och jag tror vi kan få se ett till ikväll. Laget måste kliva på framåt för tre poäng och även Valladolid kommer spela offensivt och jaga tre poäng. Vilket lag som avgår med segern låter jag vara osagt, men jag tror på mål!

/e@sy