Vi tar oss till Barcelona denna söndag där ett krisdrabbat Barcelona B gästas av Tenerife hemma på Mini Estadi. Hemmalaget har inte vunnit en match på nästan exakt två månader och dessutom blir man extra drabbat när det vankas landskamper runt om i världen.

  • Match: Barcelona B – Tenerife
  • Spel: Tenerife (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Barcelona B hade en smakstart på säsongen och var länge med i toppen av segundan. Men sedan kom en ordentlig formsvacka och det är en svacka som laget inte tagit sig ur ännu. Den senaste vinsten kom i derbyt mot Sabadell och det var alltså dryga två månader sedan. Den nya tränaren Jordi Vinyals har knappast fått någon pangstart på jobbet och dessutom har han hunnit med att rikta hårda ord både laget och ungdomsakademin La Masia. Han påstår att spelarna i b-laget har en riktigt taskig inställning på planen och av det jag sett den här säsongen så kan jag bara hålla med. Barcelona B har ett riktigt bra lag på papperet, men det är mest finlirare som verkar tycka det är roligt när laget har medvind. Stortalangen Halilovic har inte alls fått det att stämma i b-laget och inte heller Munir, som startade säsongen i a-truppen, har lyckas särskilt bra i andraligan.

Under dessa tider med landskamper blir dessutom laget extra hårt drabbade då många landslagsspelare finns i truppen. Vi stryker Diagne (21/0), Ondoa, Halilovic (14/3), Munir (9/1) och Samper (23/0) idag på grund av detta. Inte heller skadade Kaptoum (3/1) eller avstängda målvakten Ortolá (25/0) finns med idag. Mycket tuffa avbräck!

barcelona_200x200tenerife_180x180

Tenerife har inte haft någon större säsong hittills då laget placerar sig på en 16:e plats i tabellen med 36 inspelade poäng. Det är 10 poäng upp till Zaragoza på playoff-plats, så Tenerife får inrikta sig på att säkra nytt kontrakt i segundan. Med tanke på dagsformen så ska Tenerife ha goda möjligheter till att spela i segundan nästa säsong, då laget har sex raka matcher utan förlust där man varvat lika många vinster som oavgjorda. Tenerife har haft en stark defensiv mest hela säsongen och med endast 33 insläppta mål så är man bland annat bättre än tredjeplacerade Las Palmas på den fronten. Då kan vi alltså räkna ut att målskyttet inte varit det allra bästa hos laget, men jag tycker det börjar ljusna lite nu. Mål i sex raka matcher och man har en mycket intressant Diego Ifran uppe på topp. Ifran håller helt klart i högstaligan när han väl får vara skadefri, vilket han visat med 9 mål på 17 matcher.

Hos gästerna stryker vi idag Quique Rivero (4/1), Iker Guarrotxena (10/1) och Igor Arnáez (2/0) som går skadade. Inte heller målvakt Dani Hernandez (8/0) kommer till spel då han är på landslagsuppdrag. Inga större avbräck enligt mig.


Barcelona B har usel form för dagen och med alla avbräck till dagens match så tror jag att man kommer få det svårt. Tenerife har ett stabilt försvarsspel och jag tror att anfallare Ifran löser tre poäng idag. Vi testar därför tvåan med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy