En del intressanta matcher i segundan idag där jag har fastnat för mötet mellan Barcelona B och Real Murcia. Ena laget har ganska många avbräck här och jag tror man får det väldigt tufft.

  • Match: Barcelona B – Real Murcia
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,75 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Barcelona B har haft en bra säsong och placerar sig på plats nummer åtta i dagsläget. Man har inte direkt något att spela för då man ändå inte får deltaga i ett playoff eller ta steget upp i primera division. Truppen ser bra ut till dagens match och man förväntas köra på som senast där man bortabesegrade svåra Numancia med 1-0. Gerard Deulofeu har varit på landslagsuppdrag i veckan men förväntas starta dagens match trots detta. Även fast Deulofeu är riktigt bra så tycker jag inte spelet faller sönder även fast man skulle välja att vila honom, man har fullgoda ersättare i det här laget och det finns många som kan göra mål. Hemma på Miniestadi har man inte direkt övertygad massor den här säsongen men man har gjort en hel del mål. Hittills 39 mål under säsongen ger ett snitt på ungefär 2,3 mål per match, det är inget snack om att offensiven har största fokus här.

Lobata och målvakt Oier ser ut att missa dagens match, något som inte påverkar det här spelet.

Real Murcia ligger pyrt till i botten av tabellen och just nu placerar man sig precis ovanför nedflyttningsstrecket. Det är otroligt tajt i nedre regionen och man har endast en poäng till godo på tre lag under strecket. Formen är inge vidare hos Murcia som endast skrapat ihop en vinst på de åtta senaste matcherna, en vinst som togs mot tokjumbon Xerez med 3-1. Bortaspelet är något som inte alls fungerat den här säsongen då man är serien näst sämsta bortalag med endast 11 inspelade poäng. Åtta förluster på de tio senaste bortamatcherna där man släppt in två mål eller fler i sju av dessa förluster säger sitt. Jag tror man kommer få det jobbigt här.

Bortlaget har dessutom en hel del avbräck i laget då man får klara sig utan Javier Matilla, Sanchez, Medhi Nafti, Sutil, Albiol och Marín. Detta innebär att man får kalla in lite b-lagsspelare för att fylla ut truppen.


Barcelona kan spela helt utan press på sig och jag tror att det är en klar fördel här då man tycker om att hålla i bollen. Framåt har man ett gäng väldigt kapabla herrar och jag tycker man ska lösa minst två mål på ett vingklippt Murcia idag.

UPPDATERING:

Barcelona ställer upp med en stark elva där Deulofeu finns med, därför blir det även lite fler målspel på Barca B:

Barca B över 2,5 mål – 2,62 @ bet365 – 2/10 units

Barca B över 3,5 mål – 5,50 @ bet365 – 1/10 units

Barca B över 4,5 mål – 13,00 @ bet365 – 0,25/10 units

/e@sy