Vi bjuds på ett mini clásico i helgen då Barcelona och Real Madrids b-lag stöter samman kring lunch på söndagen. Real Madrid har öppnat den här säsongen katastrofalt och jag tror man kommer få det riktigt tufft här.

  • Match: Barcelona B – Real Madrid B
  • Spel: Barcelona B
  • Odds: 1,75 @ nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Barcelona B har haft en bra inledning på säsongen där man plockat två segrar och ett kryss på sina fyra inledande matcher, något som gör att man placerar sig sjundeplats för tillfället. Inför den här säsongen tappade man sin största stjärna i Gerard Deulofeu som försvann till Everton på lån, men jag tror inte det drabbar laget i lika stor utsträckning som Real Madrid B drabbas av att sina stjärnor försvann. Man har en inarbetad spelidé och alla vet vad dom ska göra ute på planen sedan väldigt tidig ålder, så det är nog väldigt viktigt när man tappar vissa spelare. Man har värvat en riktigt intressant spelare i Dani Nieto (bilden), som plockades från Alcorcon där han gjorde en godkänd insats med 5 mål på 20 matcher förra säsongen. Han har levererat direkt i inledningen av säsongen och har nu gjort tre mål på de fyra inledande matcherna. Förra helgen var Barcelona B ut mot svagt motstånd i form av Tenerife, en match som slutade 2-2. Men i den matchen saknade Barcelona halva startelvan på grund av landslagsuppdrag och en del småskavanker, så insatsen får ses som godkänd där ändå.

Nu är de flesta spelarna tillbaka men hemmalaget får klara sig utan mittback Bagnack som åkt på en skada.

barcelonabnieto

Real Madrid B har inlett årets segunda på ett högst tveksamt vis och ligger just nu sist i tabellen med noll inspelade poäng. Fyra raka förluster och endast ett mål framåt är inte godkänt för ett b-lag till Real Madrid och många är kritiska till tränare Toril just nu. Men man ska komma ihåg att det skett stora förändringar hos Real Madrid B inför den här säsongen och det kommer ta ett tag innan man spelat ihop sig. Jesús, Fabinho, Nacho, Iván, Mosquera, Casemiro, Juanfran, Jesé, Cheryshev, Morata, Mateos och Álex, där är en lista på spelare som lämnat laget. Det är i princip hela startelvan från förra säsongen där Jesé och Morata bar laget på sina axlar mestadels. Man har inte fyllt på med några intressanta spelare direkt och man kommer få det väldigt jobbigt om man inte börjar plocka poäng snart. 0-1 mot Mirandes på hemmagräs senast håller inte och man kommer inte in till detta mini clásico med något större självförtroende.

Har inte plockat upp någon skadeinfo kring bortalaget, men det har heller ingen inverkan på mitt spel.


Det här är en match på säsongen som man absolut inte vill förlora då det precis som i högstaligan är stor rivalitet mellan dessa lag. Barcelona har imponerat på försäsongen och med tre raka matcher utan förlust kommer man in här med lite mer vind i seglet och en bättre känsla. Real Madrid kommer förmodligen inte åka ur segundan men det kommer ta sin lilla tid att spela ihop ett helt nytt lag. Ettan känns bra och den får sig en insats strax över medel!

/e@sy