Mycket viktig bottenmatch på Mini Estadi denna söndag där två formlösa gäng i Barcelona B och Racing Santander möts. Hemmalaget har en otroligt vass anfallsuppsättning i laget, men tyvärr håller inte försvaret samma klass. Det öppnar för många mål när båda lagen söker tre poäng.

  • Match: Barcelona B – Racing
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Barcelona B hade en strålande start och hängde på topplagen en bra bit in på säsongen. Men laget faller fritt just nu med ett facit på 2-1-7 de 10 senaste matcherna. Tränarbytet man gjorde gav ingen större effekt och nu gäller det att skärpa till sig för att inte halka ner i tredjeligan, vilket vore ett stort misslyckande. Med den trupp som Barcelona B har så ska man inte lägga och harva i botten av tabellen, speciellt inte om vi kikar till offensiven. Herrar som Halilovic, Adama, Dongou, Munir och Sandro är alla spelare som hade platsat i ett mittenlag av La Liga. 36 mål framåt på 28 matcher är inte någon katastrof direkt, men jag hade förväntat mig mer av laget. Det är det defensiva som inte funkat alls och Barcelona B är även det lag som släppt in flest mål i ligan så här långt, 51 till antalet. Idag lär det vara full fart framåt som gäller och det lär knappast stärka upp defensiven.

Defensiva bekymmer hos hemmalaget som saknar Godswill och Bagnack till dagens match. Sedan tidigare har man även vänsterback Lucas Gafarot borta, som är tillbaka i träning men inte fullt redo som det verkar.

barcelona_200x200racing_200x200

Racing Santander är nykomlingar i Segundan efter ett fritt fall de senaste åren och siktar nu på att etablera sig i andraligan, för att så småningom ta steget tillbaka till La Liga. Men säsongen har varit jobbig för Racing och man kommer få slåss hela vägen in på målsnöret för att säkra ett nytt kontrakt. Laget placerar sig på en 19:e plats i tabellen och mot den här typen av motstånd så kan inte Racing vara nöjda med ett kryss i dagens match. Det blev vinst på hemmaplan mot Osasuna (2-0) i senaste omgången och till skillnad från Barcelona har man alltså en gnutta självförtroende i kroppen. Racing brukar spela otroligt målsnåla matcher men med den utsatta tabellposition som laget har så tror jag att det är dags att öppna sig lite. Om inte annat så lär ett vilt jagandes Barcelona se till att man gör det.

Hos bortalaget har vi målvakt Mario Fernandez tillbaka efter avstängning. Men det blir inget spel för mittfältaren Fede som skadade sig senast mot Osasuna.


Som jag nämnt har Barcelona B ett anfall av väldigt hög klass för den här divisionen, och offensiven har inte riktigt varit det största bekymret under säsongen. Försvarsspelet har inte alls funkat och dessutom har man åkt på en del skador i de bakre leden. Hemmalaget måste kliva på för vinst här och det borde öppna upp det hela på Mini Estadi. Över 2,5 mål i matchen spelas med en medelinsats!

/e@sy