Vi vänder blickarna mot andraligan i Spanien idag där Barcelona B tar emot nykomlingen Llagostera hemma på Mini Estadi. Barcelona B har visat fin målform på slutet och jag tycker man bör smälla in ett par bollar i dagens match.

  • Match: Barcelona B – Llagostera
  • Spel: Barcelona över 1,5 mål
  • Odds: 1,78 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Barcelona B varnade jag för inför den här säsongen, då man har mycket kvalité i laget. Men man fick stryk första matchen mot Osasuna och spelet såg faktiskt inte alls särskilt bra ut. Men man har spottat upp sig rejält efter den förlusten och har nu plockat tre raka vinster. Sabadell (3-1), Zaragoza (4-1) och Alaves (3-2) har alla besegrats, och man har alltså gjort 10 mål (!) framåt på dessa matcher. Då ska man även tänka på att man skickat upp både Munir och Sandro till förstalaget, så det vimlar av offensiv kvalité i det här laget. Någon man bör nämna är anfallaren Dongou som även provat på spel med Messi och grabbarna. Han är otroligt löpstark och har pangat in fyra mål så här långt, vilket placerar honom som tvåa i skytteligan. Sedan ska vi såklart även nämna kroatiska landslagsmannen Alen Halilovic, som är blott 18 år gammal. Han är helt enkelt för bra för den här ligan och det är en fröjd att följa honom ute på planen. Lägger vi till Adama Traore så har Barcelona B en hypervass anfallstrio. Mittfältaren Samper som fick spela Champions League i veckan har återvänt till b-laget och kommer finnas tillgänglig för spel idag, vilket såklart är ett plus.
Sergio Juste och Godswill kommer inte till spel idag då man går skadade. Man tvingas även lämna en del andra spelare utanför truppen av tekniska skäl.

barcelona_200x200

Llagostera är nykomlingar i Segundan och har öppnat säsongen med fyra poäng på lika många matcher. Noterbart är att samtliga av dessa poäng tagits på hemmagräs, medans man har två klara förluster på bortagräs mot Las Palmas (0-2) och Recreativo (0-2). Jag såg delar av matchen mot Recreativo och av det jag såg så tror jag att det här laget kommer få kämpa ordentligt för att hålla sig kvar. Man hade något enstaka skott mot mål i den matchen, att jämföras med Recreativo som skapade chanser på löpande band. Den matchen hade kunnat sluta i tennissiffror om Recreativo varit effektiva, och då ska det sägas att Barcelona B har större klass i sin offensiv. Man kommer få backa hem idag och med det fina passningsspel som Barcelona B besitter så tror jag att man kommer nöta ner Llagostera bit för bit.
Inga större bekymmer hos gästerna som förväntas ställa upp som senaste 0-0 matchen mot Osasuna.


Barcelona B har visat fin form efter öppningsförlusten mot Osasuna och kikar vi till hemmamatcherna har man två vinster och 7-2 i målskillnad. Nu möter man en svag nykomling hemma på Mini Estadi och jag tycker man borde sätta två bollar framåt här. Jag tror en hel del på det här spelet och sätter därför en högre insats.

Testar även ytterligare målspel på hemmalaget då jag tror detta kan rinna iväg:

Barcelona B över 2,5 mål – 3,05 @ unibet - 1,5/10 units

Barcelona B över 3,5 – 6,50 @ bet365 - 0,5/10 units

Barcelona B över 4,5 mål – 17,00 @ bet365 - 0,25/10 units

/e@sy