Vi beger oss till Barcelona idag där b-laget ska ta sin an Huesca hemma på Mini Estadi Árbitro. Det är ett hemmalag som saknar sina stora stjärnor och jag tycker den här matchen känns jämnare än vad spelbolagen vill ge sken av.

  • Match: Barcelona B – Huesca
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2,10 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Barcelona B har gjort en riktigt bra säsong hittills och placerar sig på en 7:e plats i dagsläget med bara två pinnar upp till playoff. Nu får inte laget ta steget upp i primeran i alla fall men självklart vill man hamna så högt upp som bara möjligt. När laget är i farten brukar det kunna bli en hel del mål och Barcelona B är faktiskt det lag som både gör mest (66) och släpper in mest (55) mål i ligan, detta på 30 spelade matcher. Därför är oftast ett överspel att föredra men idag behöver det inte alls bli särskilt många mål då hemmalaget saknar sin stora stjärna framåt.

Muniesa (back) och lagets skyttekung Deulofeu missar den här matchen då man är på landslagsuppdrag, även duktiga backen Planas (skadad) och Grimaldo (skadad) missar dagens kamp. Väldigt tunga avbräck!

Huesca har ju inte direkt rosat marknaden på slutet och kommer in här med fyra raka förluster. Denna taskiga form har gjort att man halkat ner på en nedflyttningsplats och det vill till att poäng trillar in nu om man vill stanna kvar i segundan. Men kikar vi på förlusterna så har dessa kommit mot Elche (1-3), Alcorcon (0-1), Girona (1-2) och Villarreal (0-1). Dessa fyra lag är topplag i serien och i de matcher jag sett mot Elche och Girona så har man stått upp väldigt bra och det hade inte varit orättvist om man knipit ett par poäng här. Nu stöter man på ännu ett lag på övre halvan men Barcelona ska man ha väldigt bra chans mot om man sätter försvarsspelet idag.

Bortalaget får klara sig utan Miguel Garcia (avstängd) och Tariq (skadad).


Med tanke på hur många mål Barcelona B släpper in så tycker jag Huesca har vettiga chanser här, när dessutom Deulofue saknas så tvekar jag inte alls på att spela x2 med en insats strax under medel.

Testar även en mindre slant på den raka tvåan till 5,00 @ expekt – 0,5/10 units.

/e@sy