Vi tar oss ett stenkast från Camp Nou i denna lunchmatch där Barcelona B gästas av Deportivo la Coruna i segunda division. Ena laget har otroligt många avbräck i dagens match och dessutom är det ett stort frågetecken för formen.

  • Match: Barcelona B – Deportivo
  • Spel: Deportivo (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Barcelona B har inte övertygad inledningsvis på säsongen och placerar sig på en 16:e plats just nu med 10 inspelade poäng. Lite överraskande är det målskyttet som inte fungerat särskilt bra och man är nu uppe i tre raka matcher där man inte gjort ett enda mål framåt, ett problem som man verkligen inte hade förra säsongen. Men man tappade Gerard Deulofeu till Everton och har väl egentligen inte hittat någon vettig ersättare där som kunnat göra målen. Någon som man dock ska hålla koll på i det här laget är Denis Suarez, en talang som jag tror kommer bli ruskigt bra i framtiden. Men han är ingen striker och frågan är verkligen vem som ska göra målen i Barcelona B just nu?

Till dagens match har man dessutom enorma problem då man endast har tretton spelare i truppen just nu, skador och landslagsuppdrag ställer till det. Det innebär att Dongou (forward), (mittfält), Edgar (back), Grimaldo (back), Sergi Gómez (back), Juste (back), Campins (back), Bagnack (back) Sanabria (forward) och David Babunski (mittfält) samtliga missar den här matchen. Man får helt enkelt spela med det som finns kvar.

deportivoborjabaston

Deportivo la Coruna åkte ur la liga förra säsongen och siktar givetvis på att vara tillbaka i finrummet så snart som möjligt. Jag tycker även man öppnat serien på ett bra sätt då man placerar sig på en 9:e plats just nu med 13 inspelade poäng. Man ska tänka på att lagen som åker ur högstaligan oftast har stora förändringar i spelartruppen och att det brukar ta ett tag innan man spelat ihop sig, titta bara på Mallorca som ligger långt ner i tabellen. Man har precis som dagens motståndare haft lite problem med målskyttet men å andra sidan har man satt försvarsspelet på ett riktigt bra sätt. Man är det lag som släppt in minst mål i segundan (4 st.) och kommer in här med tre raka nollor i protokollet. Det finns bra spelare framåt och någon man ska hålla extra koll på är Borja (bilden) som man lånat in från Atlético Madrid. Han har öppnat den här säsongen på ett lysande vis och med sin längd kommer han hota rejält på fasta situationer där Barcelona är svaga. Vi har även Arizmendi i laget som spelat alldeles för många säsonger i la liga, han är ingen favoritspelare men på den här nivån så håller han.

I bortalaget stryker vi Insua som är på landslagsuppdrag och sätter ett frågetecken för mittfältaren Juan Carlos.


Jag tycker bortalaget ska ha goda chanser att vinna idag då Barcelona B inte bara saknar en jäkla massa spelare, utan man saknar också formen helt. Är man djärv spelar man den raka tvåan här men jag fegar ur lite och tar insatsen tillbaka på ett oavgjort resultat. Strax över medel åker in på detta spel!

/e@sy