Segunda División drar igång i Spanien idag då det bjuds på tre matcher. Jag lägger fokus på matchen Barcelona B – Almeria där jag tycker mig ha hittat ett väldigt bra spel. Vi kör på en dubbelchans här!

  • Match: Barcelona B – Almeria
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 1,75 @ nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Barcelona B slutade precis bakom Almeria förra säsongen på en åttondeplats, men det ska tilläggas att det skiljde hela 11 poäng lagen emellan. Som vanligt när det gäller Barcelona B så är det väldigt stora förändringar i truppen för varje ny säsong, och det är ingen skillnad nu med hela 14 nya spelare i truppen. Montoya, Bartra, Muniesa och Dos Santos var en riktigt stark stomme i förra årets b-lag där de tre förstnämnda var ordinarie i backlinjen. Nu har alla fyra blivit ”uppgraderade” och kommer att tillhöra förstalaget den här säsongen. Givetvis kommer det att märkas då man byter ut nästan hela backlinjen. Förutom målvakt Oier så känner jag nästan bara igen Deulofeu och Rafinha från förra säsongen.

Träningsmatcherna har gått väldigt bra för Barcelonas ungdomar med två vinster och två oavgjorda, men motståndet har varit skräp förutom en match mot Bolton (2-2).

Förväntad startelva: Oier, Balliu, Sergi Gómez, Lombán, Planas, Cá, Espinosa, Rafinha, Lobato, Araujo och Deulofeu.

Leonardo Ulloa i Almeria.

Almeria föll verkligen på målsnöret förra säsongen genom att bomma play-off med endast en poäng. Man hade dessutom bara tre poäng upp till en fjärdeplats vilket vittnar om vilket getingbo det var runt play-off platserna. Man har blivit av med en del spelare inför den här säsongen, däribland våra nordiska vänner Henok Goitom (AIK) och Michael Jakobsen (FCK). Men jag tycker man fyllt på med bra spelare i form av Alvaro Mejia och Javi Casquero. Mejia kommer närmast från turkiska ligan och har tidigare tillhört Real Madrid under ett antal säsonger utan att direkt ha fått chansen. Casquero är gammal i gemet och har gjort närmare 350 matcher i la liga, han kommer hålla gott och väl i segundan trots sin ålder (36). Sen har vi även en intressant offensiv värvning i Charles som man hämtat från Cordoba.

Almeria har haft en riktigt bra försäsong med fem vinster på lika många försök, dessutom har man mött en del värdigt motstånd i form av Levante (3-0), Murcia (4-1), Cartagena (1-0) och Elche (3-1).

Förväntad startelva: Esteban, Rafita, Álvaro Mejía, Pellerano, Christian, Verza, Casquero; Aarón, Soriano, Charles och Leo Ulloa.


Almeria som haft en riktigt bra försäsong mot bra motstånd ska ha väldigt goda chanser till att ta poäng här, och jag blir inte förvånad om man tar alla tre. Barcelona har som vanligt bytt ut mer än halva laget och det tar nog tid att spela ihop manskapet. Håll extra koll på kraftfulla strikern Leonardo Ulloa i Almeria som vann skytteligan i segundan förra säsongen.

Testar även 1,5/10 units på Almeria till höga 3,60 hos nordicbet.

/e@sy