Har hittat två objekt från spanska andraligan idag där Barcelona B – Albacete är först ut på Mini Estadi. Barcelonas ungdomar fick igång målproduktionen förra matchen och jag tycker man borde sätta ett par strutar på ett mycket bortasvagt Albacete.

  • Match: Barca B – Albacete
  • Spel: Barca B över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Barcelona B inledde säsongen riktigt bra och fanns med i toppen av tabellen efter fem spelade omgångar. Men efter detta så har det inte alls funkat och laget har nu bara plockat en seger på de 10 senaste ligamatcherna. Men det finns förklaringar till de sämre resultaten under den här perioden tycker jag, där framförallt landslagsuppehållen sätter sina spår. Barcelona B har väldigt många landslagsspelare i truppen och man blir kraftigt försvagade under dessa helger, segundan tar nämligen ingen paus. Sedan ska vi även nämna att man haft både Munir och Sandro i förstalaget under en massa ligamatcher, två spelare som är otroligt viktiga. Nu är inte Munir med här idag men Sandro finns med och kommer förmodligen starta matchen i anfallet tillsammans med Adama och Dongou. Det är en mycket kapabel anfallstrio och det visade man inte minst i förra matchen mot Ponferradina. Nu blev det ingen seger i den matchen, men man gjorde fyra mål framåt i en helt galen match som slutade 4-4. Bakom dessa herrar har vi supertalangen Halilovic och han kommer nog mata Sandro och co. med bollar att jobba på här.
Hos hemmalaget stryker vi idag Wilfrid Kaptoum, Elohor Godswill, David Babunski, Maxi Rolón, Sergio Juste, Patricio Gabarron och Jose Aurelio Suárez. Lång lista men det är egentligen inga större avbräck, det finns en bredd i laget.

barcelona_b_180x180albacete_180x180

Albacete är nykomlingar i segundan och placerar sig även som jumbo i tabellen just nu på 11 inspelade poäng. Nu finns det lite form i laget efter två segrar på de tre senaste matcherna, detta mot Leganes (1-0) och Osasuna (2-0). Men dessa segrar har man tagit på hemmaplan, dessutom tycker jag att Leganes och Osasuna är två mycket svaga motståndare. På resande fot inledde Albacete säsongen med att plocka poäng mot Tenerife (1-1) och en skrällvinst mot Betis (1-0), men sedan har det varit godnatt för hela slanten. Man har nu fem raka bortaförluster på kontot där hela 16 (!) mål släppts in. Jag har sett en del matcher med laget och man spelar faktiskt ganska likt Barcelona, där det är mycket rull efter backen. Men Albacete är knappast lika skickliga på det här spelet och det innebär att man åker på en hel del kontringar. Tappar man boll i fel lägen idag så är man väldigt illa ute, för den anfallstrio som Barcelona förmodligen sätter på planen är otroligt löpstarka och man tar oftast den kortaste vägen till målet.
Hos gästerna kommer inte Edu Ramos, Fran García, Rojas, Dorronsoro eller Antoñito till spel i dagens match.


Det är inget vackert bortafacit Albacete har under den här säsongen och man är det lag i segundan som släppt in flest mål så här långt, nästan ett exakt snitt på två per match. Barcelona B som fick målskyttet att lossna senast tror jag därför gör ytterligare två mål här. Vi kör en insats strax över medel på det här spelet!

/e@sy