Vi är framme vid kvartsfinalerna av Champions League och på Camp Nou får vi se ett helspanskt möte ikväll då Barcelona gästas av Atletico Madrid. Katalanerna imponerade inte i helgens ligamatch mot Real Madrid och lär höja sig här för att få ett bra resultat med sig inför returen. Vi har fått se en del målglada historier lagen emellan på slutet och jag tror vi kan få se en del mål även denna gång.

  • Match: Barcelona – Atletico Madrid
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona har imponerat den här säsongen då man toppar La Liga, är i final av Copa del Rey och alltså tagit sig till kvartsfinal av Champions League. Men helgens El Clasico mot Real Madrid var allt annat än bra, där Barcelona fick se sig besegrade på Camp Nou med 2-1 till slut. Det är mycket möjligt att landslagsuppehållet slog hårt mot ett Barcelona som har en hel del landslagsspelare, men samtidigt så tror jag att man kan snäppa upp till dagens match. Anfallsmässigt finns det åtminstone kvalité där Messi, Neymar och Suarez lär starta idag och skapa en hel del chanser. Där brukar inte Barcelonas problem ligga, även fast  man nu bara gjorde ett mål mot Real Madrid. Men vänder vi på det så var inte försvarsspelet bra mot Real Madrid och det har inte varit särskilt bra om vi ser till hela säsongen heller. Vi kan förvänta oss ett Barcelona som för spelet idag och ett Atletico Madrid som ligger på kontring, och där kan katalanerna bli straffade.
Hos hemmalaget stryker vi idag försvarsspelarna Vidal, Mathieu och Adriano som alla går skadade. Men det är inga startspelare vi pratar om och således inga större avbräck. Inte heller Sandro kommer till spel.

barcelona_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid har stått för en kanonsäsong hittills och det är verkligen imponerande att Simeone får ihop det år efter år trots att man tappat en del tongivande spelare. Man har sex poäng upp till serieledande Barcelona i La Liga och har en poäng till godo på ärkerivalen Real Madrid på tredjeplats. Till skillnad från Barcelona så kommer Atletico utvilade till den här fighten efter en stabil 5-1 seger hemma mot Real Betis i förra omgången. Atletico hade 2-0 med sig in i halvtidsvilan och kunde sedan lunka hem tre poäng. Försvarsgeneralen Godin saknades mot Betis men han är nu tillbaka i backlinjen och lär få ynglingen Lucas bredvid sig när Gimenez nu saknas. Visst är det ett jätteplus att Godin är tillbaka, men med lite skadebekymmer senaste tiden och en orutinerad Lucas bredvid sig så tycker jag att gästernas försvar är ett litet frågetecken. Men blickar vi framåt så tycker jag att Atletico har alla möjligheter att straffa Barca med firma Torres/Griezmann framåt. Två kvicka spelare som det blixtrar kring när man vänder spelet.
Förutom Gimenez stryker vi även mittfältarna Tiago och Oliver Torres.


Senast Atletico gästade Camp Nou fick vi se en sprakande inledning där vi hade tre mål redan i första halvlek. Jag tror det kommer bli bra fart även ikväll och med en del tveksamheter hos lagens försvar tror jag på minst tre mål. En medelinsats åker in.

/e@sy