Toppmatch på Camp Nou under lördagen då Barcelona och Atletico drabbar samman i en tidig seriefinal. Gästerna från huvudstaden har sett tveksamma ut på slutet och det annars så stabila försvarsspelet fick sig en ordentlig törn i veckans cupmatch mot Celta Vigo. Jag tror inte att de orkar stå emot Barcelonas giftiga anfallsspel här.

  • Match: Barcelona – Atletico
  • Spel: Barcelona -1 (asian)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Barcelona har imponerat på slutet med sju raka segrar på kontot om vi räknar både ligaspel och cupen. Tveksam start i cupmötet mot Athletic Bilbao (3-1) senast, men det räcker med en bra halvlek för att göra tre mål framåt. Inte heller senaste ligamatchen mot Malaga (2-1) var överdrivet imponerande, men Barcelona brukar oftast ha problem på bortaplan mot just Malaga. Men nu vänder man hem mot Camp Nou och här har katalanerna varit ruskigt starka på slutet. Tre raka hemmasegrar med hela 14-0 i målskillnad. Nu har inte motståndet varit av Atleticos kaliber, men samtidigt så är jag övertygad om att Barcelona kan höja sig ytterligare ett snäpp när det nu vankas bättre motstånd. Nyckel till seger är givetvis anfallstrion Neymar, Suarez och Messi, som varit ruskigt bra på slutet. Dessa tre tillsammans med ett starkt mittfält och ytterbackar som fyller på tror jag kommer räcka till en stabil seger i slutändan.
Hos hemmalaget stryker vi Rafinha som är långtidsskadad, men i övrigt ser det väldigt bra ut. Båda Arda Turan och Jordi Alba som varit tveksamma till spel verkar nu redo. Detta innebär givetvis en riktigt stark elva.

barcelona_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid har gjort det riktigt bra den här säsongen trots att man förlorade ett par tongivande spelare från förra säsongen. Som vanligt är det försvarsspelet som varit nyckeln till framgång och det är ett försvarsspel som måste sitta om Atletico ska plocka med sig poäng hem till huvudstaden. Det har inte funkat på slutet och det måste vara oroande för Simeone när hans mannar ställs mot det här anfallet. Tre insläppta mål på hemmaplan mot Celta Vigo i cupen och det var rena turen att man höll nollan i bortamötet mot Celta. Jag tycker faktiskt att Atletico varit illa ute flertalet gånger under säsongen, men har det inte varit taskiga avslut från motståndarna så har en mycket stabil Oblak stått i vägen. Idag måste nog Oblak vara omänskligt bra om detta ska gå vägen. Dessutom har Barcelona ett psykologiskt övertag på Atletico med fem raka segrar inbördes. Detta möte förra säsongen slutade 3-1 till Barca och det är möjliga siffror även här
Hos gästerna stryker vi den skadade trion Torres, Lucas och Tiago. Inte heller avstängda Correa kommer till spel.


Jag tycker att Atletico är ett sämre lag nu än under fjolårssäsongen, samtidigt som jag tycker att Barcelona är ett par snäpp bättre. Hemma på Camp Nou tror jag att Barcelona bevisar detta och vinner med minst två bollar till slut. Insats strax över medel på Barcelona -1 med pengarna tillbaka vid en uddamålsseger för hemmalaget.

/e@sy