Den spanska supercupen ska avgöras idag där vi har med oss 1-1 från det första mötet på Vicente Calderon. Ska den nya barcelonatränaren Tata Martino ta sin första titel med laget eller hamnar bucklan i den spanska huvudstaden?

  • Match: Barcelona – Atlético Madrid
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 23:00

Barcelona blev utsatta för en obehaglig press i första mötet mot Atlético och madridlaget fick extra syre i lungorna när David Villa kunde smälla in ett otroligt snyggt ledningsmål redan efter 12 minuter spelade. Men ju längre matchen led så tog Barcelona över spelet och sista halvtimmen var det många i Atlético som trampade vatten ute på planen. Kvitteringen kom också till slut då Neymar kunde nicka in ett inlägg från landsmannen Dani Alves i 66:e minuten. Efter detta var det bara ett lag på planen och Atlético blev nertryckta i skorna ordentligt. Men matchen slutade alltså 1-1 och det är en ”normal” bortamatch för Barcelona när man spelar ett dubbelmöte måste man säga, det är sällan man tar ut sig fullständigt där.

Nu är man hemmaCamp Nou och här har Atlético haft det otroligt jobbigt de senaste åren med 4-1, 5-0 och 3-0 förluster på de tre senaste mötena. Förvisso har man, enligt mig, ett bättre lag än på många år, men jag har ändå svårt att se hur man ska lyckas överraska ikväll. Det är så mycket som behöver stämma för att man ska kunna rubba Barcelona annars är risken stor att man faller ihop som ett korthus, precis det som hänt de senaste gångerna på Camp Nou. Det är möjligt att man sätter samma press idag som senast på Vicente Calderon, men det tror jag är rena självmordet med tanke på hur det satt sig i benen på spelarna.

Tillsammans från start idag?

Tillsammans från start idag?

Till dagens match är dessutom Messi tillbaka efter att ha klivit av i senaste mötet och även vilat från ligamatchen mot Malaga förra helgen. Han har tränat för fullt i veckan och hade han inte varit 100% redo för kvällens match så hade han inte tagits ut, man gamblar inte med en sådan spelare i den här typen av match. Även Neymar sägs vara redo för mer än ett inhopp och det är ett ordentligt tryck från supporthåll som vill se dessa stjärnor starta tillsammans. Återstår att se hur Tata Martino väljer att formera laget.

Tänkbara startelvor:

BarcelonaValdes, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Fabregas, Busquets, Iniesta, Alexis, Messi och Neymar.

AtléticoCourtois, Filipe Luis, Miranda, Godin, Juanfran, Suarez, Gabi, Koke, Turan, Costa och Villa.


Atlético är ett riktigt bra lag och man kommer säkert bjuda på bra motstånd ikväll, men i slutändan så tror jag att man blir nermalda som i förra mötet. Får hemmalaget första målet så tror jag det kan rinna iväg ordentligt här då Atlético får lov att släppa till lite ytor.

FBL-ESP-SUPERCOPA-ATLETICOMADRID-BARCELONA

Testar även två kortspel i matchen på herrar som inte viker undan:

Gabi blir varnad – 2,15 @ unibet- 1,5/10 units

Mario Suarez blir varnad – 1,80 @ unibet- 1,5/10 units

/e@sy