Tungviktsmöte på Camp Nou i afton då Barcelona och Atletico Madrid drabbar samman i det första mötet utav två i den spanska cupen. Dessa lag möttes ganska nyligen där Barcelona spelade ut Atleti och kunde vinna relativt komfortabelt med 3-1. Får vi se en målrik match återigen?

  • Match: Barcelona – Atletico
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Barcelona var ett lag i kris sas det efter 1-0 förlusten mot Real Sociedad på bortagräs. Men för att vara ett lag i kris så har man spelat riktigt bra efter förlusten på Anoeta. Dubbla vinster i cupen mot Elche (4-0 & 5-0) samt ligavinster mot Deportivo (4-0) och just Atletico (3-1). Matchen mot Atletico var överlägset den bästa insatsen från katalanerna den här säsongen. Barcelona har haft en förmåga att köra fast lite i passningsspelet mot Atleti, men nu satte man bra fart på bollen och hittade otroligt många vägar framåt. Neymar spelar med ett otroligt självförtroende för dagen och hade rena lekstugan på sin kant, vilket är viktigt mot ett hårt försvarande lag. Även Messi hade vaknat på rätt sida och vi fick se argentinaren försvara hela vägen ner till eget straffområde, där han till och med orsakade en straff.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som kommer till spel utan mittback Mathieu i dagens match. Xavi är tillbaka från skada och finns tillgänglig för spel igen.

barcelona_b_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid hade ett tufft schema förra veckan med dubbla möten mot Real Madrid i cupen och även en ligamatch mot Barcelona. Kanske var det därför laget aldrig kom upp i nivå mot Barcelona. För även fast katalanerna spelade riktigt bra så tycker jag inte Atletico bjöd upp ordentligt. Det har snackats en hel del om dagens match i spansk media och många tror att Diego Simeone kommer överraska ordentligt idag. Träningen dagen innan match så spelade han nämligen in Griezmann, Torres samt Mandzukic i samma elva. Nu tror jag att Griezmann och Torres får ta ett väldigt stort defensivt ansvar om man hamnar i startelvan, men det är ju ruskigt offensivt vilket fall. Torres och Griezmann har verkligen farten och med den kan Atleti straffa Barcelona rejält i omställningarna.

Skadeläget ser bra ut hos gästerna som fått tillbaka mittback Miranda från skada. Han får troligtvis förtroende idag bredvid sin radarpartner Godin. Men brassen har varit borde en längre period och vi kan nog sätta ett litet frågetecken där.


Barcelona har väldigt bra självförtroende för dagen och jag tror det var väldigt viktigt att få tvåla dit Atletico senast, efter flertalet målsnåla matcher utan seger mot Simeones mannar. Det är cupmatch och jag hoppas att båda lagen bjuder till här, så vi får se en öppen match med chanser åt båda håll. Över 2,5 mål blir mitt spel och insatsen blir strax under medel.

/e@sy