En fin kväll för oss fotbollsälskare då det vankas seriefinal i den spanska primeran. Camp Nou är spelplatsen för en match med stora förväntningar på sig när Barcelona och Atlético Madrid ska göra upp om värdefulla poäng. Väljer att spela på en individuell prestation i det här mötet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: La Liga, Spanien
  • Match: Barcelona – Atlético Madrid
  • Spel: Lionel Messi att göra 2 mål eller fler
  • Odds: 2,50 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00

Inför kvällens drabbning skiljer det 6 poäng mellan lagen där Atlético något överraskande placerar sig före grannen Real Madrid i tabellen. Man har under Diego Simeones ledning stått för en lysande säsong så här långt där anfallaren Falcao har varit fullkomligt briljant. Det här blir dock ett väldigt tufft test mot ett lag, som inte bara har vunnit 14 av 15 ligamatcher, men som man även brukar ha extremt svårt mot på katalansk mark. Barcelona kan via en seger här fortsätta att hålla avståndet på minst 11 poäng ner till Real Madrid samt rycka ifrån ytterligare i toppen på uppstickarens bekostnad.

Barca kommer till spel utan Cesc Fabrages som skadade sig i förra helgens ligamatch. I övrigt inget kännbart avbräck. Hos Atlético saknas yttern Christian Rodriguez, frågetecken på Adrian.

Vad mer finns det att säga om denna extremt fenomenala och formstarka spelare? Lionel Messi har nu stått för otroliga 88 mål under det här kalenderåret och leder skytteligan på 23 mål efter 15 matcher. Han har nu gjort 2 mål i 5 raka ligamatcher och det verkar inte finnas några gränser för den absolut bästa fotbollsspelaren jag har sett under mina 27 år. Nr 10 i ”Blaugrana” håller i många trådar i lagets anfallsspel och kommer såklart skapa och avsluta dessa även ikväll. Han är inblandad i väldigt mycket av det som sker ute på banan och man ska även komma ihåg att han slår straffar och frisparkar, värt att poängtera då de 15 senaste målen i ligan har varit rena spelmål.

Man kan tycka att kvällens motstånd borde kunna stå för något extra, men man ska komma ihåg att detta Atlético är som allra starkast hemma på Vicente Calderon där man har tagit full pott. Där har man fått styra och ställa lite hursomhelst, men utanför Madrid med mindre boll i ägo har prestationerna inte varit fullt så imponerande. Vi kunde t.ex. se hur laget bara frös upp i derbyt (mot Real) relativt nyligen och den förlusten kunde och borde ha varit större. Skulle inte förvåna mig om man hamnar på en liknande nivå även ikväll då man kommer få jaga väldigt mycket boll vilket man inte är särskilt vana vid och något man inte kommer trivas med. Messi däremot trivs väldigt bra mot just ”Atleti” och han har stått för ett hat-trick i lagens två senaste möten här på Camp Nou.

Noterbart är att ”Leo” fortfarande inte har gjort bara ett mål under en ligamatch den här säsongen. När han väl har gjort mål så har han gjort 2 eller fler.


Spelar på att Leo Messi letar sig in i målprotokollet även denna kväll, och det vid minst två tillfällen. Lägger mig på medelinsats vilket är min absoluta gräns när det kommer till individuella prestationer.

Kommer även spela på ett hat-trick från Leo Messi, dvs att han står för 3 mål. 7,00 (Ladbrokes) 1/10 units

/Puyol