Spanska ligan avslutas i helgen där vi har ett direkt avgörande möte på Camp Nou under lördagen. Förutsättningarna är väldigt enkla, där Barcelona måste gå för seger för att vinna ligan, i annat fall plockar Atlético hem ligaguldet. Förväntar mig ett otroligt tufft spel i den här matchen där ”ostskivorna” lär hagla.

  • Match: Barcelona – Atlético
  • Spel: över 7,5 gula kort
  • Odds: 2,02 @ betsson
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

barcelona_200x200

Barcelona är inget lag som spelar särskilt fult eller drar på sig många gula kort, man snittar inte ens två kort per match den här säsongen. Detta beror ju givetvis till stor del på att man har en hel del boll och trycker ner sina motståndare ordentligt i planen. Man kommer nog även tillåtas ha en hel del boll även i det här mötet, men skillnaden när man möter ett lag som Atlético är att man kommer åka på väldigt giftiga kontringar. Det är inte lätt att tampas med Diego Costa och man får lov att ta till oschyssta medel om man vill få stopp på den här herren. Försvarslinjen hos Barcelona har visat upp en osäkerhet hela säsongen och jag tycker att nästan samtliga i backlinjen ligger i farozonen för ett kort här. Under de fem gånger lagen spelat mot varandra den här säsongen så har Barcelona nästan snittat exakt tre gula kort per match. Flest kort har Busquets tagit och letar man enskilda spelare så ska man ha honom i åtanke.

atletico_200x200

Atlético Madrid har inte heller dragit på sig särskilt många kort den här säsongen, där man snittar strax över två gula per match. Precis som Barcelona så äger man oftast väldigt mycket boll, så det är inga siffror som förvånar mig direkt. Men i den här matchen är det helt andra spelregler, för jag tror att Atlético kommer backa hem relativt mycket till en början. Man har spelat väldigt fysiskt mot Barcelona tidigare under säsongen och har legat precis på gränsen mellan tufft och vårdslöst, något annat förväntar jag mig heller inte idag. Men det är skillnad mellan att spela tufft ute i Champions League och i spanska ligan, för domarnivån är helt annorlunda. Howard Webb och Felix Brych, som dömde matcherna i CL mellan dessa lag, bör inte jämföras med den spanska domarkåren.

Domare i den här matchen är Mateu Lahoz, som även dömt en del ute i europa den här säsongen. Det lustiga är att det oftast varit ganska lugna matcher ute i europa, men väl tillbaka på spansk mark så har han börjat veva med korten igen. Han snittar strax över sex gula kort den här säsongen i spanska ligan, vilket placerar honom som tvåa i den tabellen. Det är ett riktigt högt snitt och därför förväntar jag mig något extra i en sådan här viktig och tuff match. Senast Lahoz dömde var i matchen mellan Granada – Rayo, där han hittade sex gula kort och ett rött kort.


Testar mig även på ett par sidospel i matchen:

Busquets varnad – 2,10 @ betsson - 0,5/10 units

Mascherano varnad – 2,39 @ betsson - 0,5/10 units

Gabi varnad – 2,20 @ betsson - 0,5/10 units

Godin varnad – 2,39 @ betsson - 0,5/10 units

Diego Costa varnad – 2,10 @ betsson - 0,5/10 units

Rött kort i matchen – 2,45 @ betsson - 0,5/10 units

/e@sy