Camp Nou står som värd för kvällens returmöte i Copa del Rey mellan Barcelona – Athletic Bilbao. Gästande baskerna har ett 2-1 underläge att vända på från första mötet och det lär innebära ett offensivt spel idag. Får vi se mål från båda lagen här?

  • Match: Barcelona – Athletic
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Barcelona har gått riktigt starkt på slutet och kommer in här med sex raka vinstmatcher på kontot. Som vanligt den här säsongen är det anfallsspelet som varit i fokus där herrar Messi, Suarez och Neymar öser in mål för dagen. På dessa sex vinstmatcher har Barcelona gjort hela 20 mål framåt, vilket säger en hel del om kapaciteten framåt. Med det sagt så tar jag för givet att man sätter minst en boll på Athletic idag. Kikar vi då defensivt så är jag inte alls imponerad av Barcelona och har inte heller varit det på ett tag. Man släppte in mål i första mötet mot Athletic (2-1) och även i förra helgens ligamatch mot Malaga (2-1) blev det ett insläppt mål. Två matcher där försvarsspelet sett lite darrigt ut och Barcelona ska verkligen vara glada över trepoängare mot Malaga. Jordi Alba går fortfarande skadad och det tycker jag försvagar Barcelona en hel del. Varken Mathieu eller Adriano är lika starka defensivt.
Förutom Jordi Alba stryker vi även Arda Turan och långtidsskadade Rafinha.

barcelona_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao fick inte riktigt utdelning på sina chanser mot Barcelona senast och har nu en ganska brant uppförsbacke framför sig. Utdelning på sina chanser fick man dock i derbyt mot Eibar i förra helgens ligaomgång, där lejonen från Bilbao vann med hela 5-2 till slut. Fem mål framåt lär ge en del självförtroende när man nu reser till Camp Nou och även fast jag tror det blir svårt att vända på steken så tror jag att Athletic nätar här. Bortaplan tror jag kan gynna baskerna som nu kan ligga på lite kontring och blixtra till när man erövrar bollen, istället för att försöka föra matchen. Gästerna måste in med minst två bollar för att ta det till förlängning och jag tror inte alls att det är någon omöjligt att man sätter dit två strutar. Problemet är dock att Barcelona knappast går mållösa här, och då måste Athletic in med minst tre bollar. Offensiv elva att vänta från Valverde och då tror jag på ett bortamål här.
Hos gästerna stryker vi Ibai Gomez, De Marcos, Iturraspe och Raul Garcia som alla fyra går skadade.


Offensiv match att vänta och då tror jag att båda lagen hittar nätet till slut. Barcelona lär säkerligen pilla in en boll och sedan slå av på takten inför helgens ligamatch mot Atletico, och det tror jag öppnar även för ett bortamål. Båda lagen gör mål spelas därför med en insats strax under medel.

/e@sy