Mycket fin match på Camp Nou i kväll när Athletic Bilbao gästar Barcelona. Hemmalaget söker revansch från förra omgångens oväntade förlust mot Granada, samtidigt som Athletic Bilbao jagar poäng för att hålla Sevilla på behagligt avstånd. Målkalas?

  • Match: Barcelona – Athletic Bilbao
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 1,83 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Barcelona åkte som bekant ur Champions League mot Atlético Madrid, för att sedan förlora finalen av Copa del Rey mot Real Madrid. Som om inte detta var nog så förlorade man även den förra ligaomgången mot Granada (0-1) på bortagräs. Det innebär att man har en väldigt brant uppförsbacke framför sig där man helt enkelt måste hoppas på att båda madridlagen tappar poäng i ligatoppen. Själv har man absolut inte råd att tappa fler poäng och det är ett väldigt pressat lag som beträder gräset på Camp Nou i afton. Som bekant så är fansen väldigt bortskämda med framgångar och laget har fått utstå en hel del kritik på slutet. Messi har varit helt osynlig de senaste veckorna och är väl den som det hackats mest på, med all rätt faktiskt. Men jag tror man kommer ta sig samman här och göra en 2-3 mål framåt, man kan även fixa den här linan på egen hand. Neymar är skadad men jag ser knappast det som något tyngre avbräck i offensiven. Pedro är väldigt sugen på att visa upp sig och även Alexis borde få chansen idag, efter sparsamt med speltid på slutet.

En ganska lång skadelista hos hemmalaget där Piqué, Puyol,Víctor Valdés, Jordi Alba och Neymar missar kvällens match. Även Busquets missar matchen då han är avstängd.

Athletic Bilbao hade en lite tveksam inledning på säsongen där man inte riktigt fick spelet att fungera. Men sedan började man trumma igång på allvar och laget går nu mot en väldigt fin säsong. Man placerar sig på en fjärdeplats och det är något som innebär kval till CL om man lyckas behålla den placeringen säsongen ut. Men man har Sevilla jagandes bakom sig så det gäller att man inte slappnar av nu mot slutet. Nu tror jag att man kommer få det jobbigt att stå emot Barcelona under 90 min på bortagräs, men jag tror ändå att man kan vara med och bidra till överspelet här. Man har visat upp en imponerande offensiv på slutet och det är sällan som det här laget går mållösa från en match. Man möter även Barcelona i rätt tid där katalanerna matchats hårt på slutet och även har en hel del defensiva avbräck. En som hemmalaget får se upp med är Aritz Aduriz, som gjort fyra mål på de två senaste matcherna och är stekhet för dagen.

Hos gästerna stryker vi Kike Sola, Gurpegui, Saborit, Gomez och Ekiza som varit borta en längre period. Inga större avbräck i mina ögon.


Barcelona lär visa upp sig från sin bästa sida idag om man inte vill bli utvisslade på Camp Nou, för man har inte spelat särskilt bra på slutet. Jag tror man rycker upp sig här och även fast Athletic är ett mycket bra lag så är man för dåliga defensivt för att orka stå emot på bortagräs. Men jag ger ändå gästerna bra chanser till att näta här och bidra till överspelet. Över 3,5 mål i matchen blir mitt spel och en medelinsats är det som gäller!

/e@sy