Camp Nou står som värd för det andra och avgörande mötet i den spanska supercupen i afton. Gästande Athletic Bilbao har hela 4-0 att gå på från första mötet på San Mames och det innebär att Barcelona måste trycka gasen i botten här. Borde öppna för ett målfyrverkeri!

  • Match: Barcelona – Athletic
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 1,83 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Barcelona har en tuff uppgift framför sig då första mötet i Bilbao slutade hela 4-0 till Athletic. Inget snack om saken att baskerna var väldigt bra i den matchen, men samtidigt så får Luis Enrique ta på sig ett stort ansvar för slutresultatet. Känslan är att han åker till Bilbao och trycker ut en mindre bra elva för att spela jämnt med Athletic, och sedan vända på steken i returen. Att lämna både Rakitic, Iniesta och Busquets på bänken till förmån för Rafinha, Mascherano och Sergi Roberto var ett drag som kan kosta Barcelona titeln. Visst hade katalanerna mycket boll i vanlig ordning, men det var väldigt slätstruket i de avgörande lägena. I första halvlek hade Barcelona 72% och ett avslut mot mål, vilket säger en del. Enrique skulle kunna ge upp den här titeln och istället ladda inför nästa veckas ligapremiär, mot just Athletic, men det tror jag inte han gör. Den här publiken är kräsen och de flesta tror nog att en vändning är möjlig, så man vill se ett ärligt försök.

Oförändrat skadeläge hos Barcelona som fortsatt saknar vänsterback Jordi Alba samt Neymar. Många spanska tidningar tror att Rafinha går in och ersätter Neymar tillsammans med Messi och Suarez på topp.

barcelona_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao gick på knock i första mötet och även fast laget inte hade speciellt mycket boll så var man effektiva när tillfällen gavs. Första målet var otroligt vackert då Mikel San Jose utnyttjade ett misstag från Ter Stegen och smällde in bollen från nästan halva planen. Efter det visade Aduriz att han är en av ligans bästa anfallare genom ett hat-trick. Guldläge inför returen givetvis, men Athletic kan nog inte åka till Barcelona och bara ställa upp ett handbollsförsvar, då kan dom bli snuvade på titeln. Ett mål framåt är givetvis väldigt viktigt för baskerna, för då måste Barcelona in med sex mål. Athletic kommer vara noga med fasta situationer i matchen, då man har ett ordentligt övertag på Barcelona i luftrummet. Försvarsmässigt ska det bli intressant hur Athletic står sig om Barcelona trycker ut lite starkare mittfält. Baskerna saknar trots allt Iturraspe och Mikel Rico på mitten, vilket kan visas här.

Förutom Iturraspe och Mikel Rico saknas även Inaki Williams, Muniain samt Ramalho.


Jag kan inte se annat än full fart framåt från start här och får Barcelona två tidiga mål med sig så kommer det bli match av detta. Lagens tre senaste möten mot varandra har klivit över 3,5 mål och jag tror på en fjärde raka här. Medelinsats som gäller!

Aduriz som målnickare satt fint till 8,00 senast, så vi testar ett par målskyttespel även idag:

Rakitic mål utanför straffområdet – 8,00 @ unibet – 0,5/10 units

Suarez mål på nick – 13,00 @ unibet - 0,5/10 units

Messi mål direkt via frispark – 9,00 @ unibet - 0,5/10 units

Athletic kommer backa hem långt idag och försvara sig hårt och det ger Barcelona tre alternativ förutom sina instick. Rakitic har visat på försäsongen att han har ett riktigt fint skott och vi kommer få se han avlossa utanför straffområdet idag. Barcelona får nog även inrikta sig på att komma runt på kanterna, vilket kan leda till ett nickmål från Suarez. Slutligen tror jag även att Barcelona kommer få en del frisparkar strax utanför straffområdet idag, och då vet vi vilken vänsterfot Messi har. Tre roliga spela att testa med en mindre slant!

/e@sy