Vi avslutar kvällen på Camp Nou idag där Athletic från Bilbao gästar Barcelona. Baskerna reser till Barcelona utan två av sina bästa anfallare och det tror jag innebär barcavinst idag, tillsammans med en intakt nolla.

  • Match: Barcelona – Athletic
  • Spel: Hemmalaget vinner utan att släppa in mål
  • Odds: 1,81 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Barcelona studsade upp på vinnarspåret igen efter det oavgjorda resultatet mot Espanyol (0-0), då laget besegrade Granada på hemmaplan med klara 4-0 i förra omgången. Det innebär att Barcelona nu har tre raka nollor i ligaspelet då även Betis (4-0) besegrades innan dessa nämnda matcher. Kikar vi till spelet på hemmaplan så har Barcelona hållit nollan intakt i fyra av de fem senaste på Camp Nou, där matchen mot Deportivo (2-2) är enda plumpen. Men idag tycker jag att Barcelona ställs inför en betydligt enklare uppgift, med tanke på vilka spelare som saknas hos gästerna. Inga större bekymmer defensivt hos Barcelona idag där endast Mathieu saknas. Men fransmannen är inte ordinarie och därmed inget Barcelona lider av. Framåt vet vi alla vad Barcelona går för och jag räknar iskallt med minst ett mål från anfallstrion Neymar, Suarez och Messi.

barcelona_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao stod för en blek insats mot Las Palmas (2-2) näst senast, men var desto bättre i senaste omgångens möte med Sevilla (0-2). Men trots detta fick man vända hem utan poäng och det blev en extra sur förlust med tanke på att lagets stora stjärna, Aduriz, drog på sig sitt femte gula kort för säsongen. Han är således avstängd här och det är verkligen blytungt för gästernas offensiv. Sedan tidigare går även Raul Garcia knäskadad och tillsammans har dessa två herrar stått för mer än häften av baskernas mål. Men man tappar inte bara två herrar som vet vart målet är samt är enorma i luftrummet, utan de tappar även två pådrivare och ledare ute på planen. Vilket är något de behöver i den här bortamatchen. Williams må var i toppform för dagen, men risken är att han blir lite ensam på topp idag.

Att Barcelona nätar ser jag som en självklarhet och sedan är det bara att hålla tätt bakåt. Något som jag tror Barcelona lyckas med när varken Aduriz eller Garcia kommer till spel. Insats strax över medel på spelet.

/e@sy