Camp Nou bjuder in till match i afton då den första omgången i Grupp F spelas. PSG och Barcelona ses som de självklara favoriterna i gruppen samtidigt som APOEL inte ges särskilt stora chanser till avancemang. Man ska inte ha något att hämta mot Barcelona på Camp Nou!

  • Match: Barcelona – APOEL
  • Spel: Barcelona – 3, -3,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona har öppnat ligaspelet på ett strålande vis och är det enda laget på full pott efter tre spelade omgångar. Det är heller inga bluffsegrar man tagit då både Villarreal (1-0) och Athletic Bilbao (2-0) är två mycket starka lag, förmodligen starkare än kvällens motstånd. Senaste vinstmatchen mot Athletic var riktigt bra och man skapade tillräckligt med heta lägen för att göra minst fyra mål. Men anfallare Munir hade ingen större kväll och lyckades missa det mesta. Man man bytte in Neymar med halvtimmen kvar och han gjorde inga misstag när chanserna dök upp. Han gjorde bägge målen och båda gångerna var det på assist från Messi. Den lilla argentinaren har sett ruskigt vass ut inledningsvis på säsongen och han brukar trivas mot den här typen av motstånd på hemmagräs. Förra säsongen i gruppspelet så imponerade inte Barcelona alls på resande fot, det gör man väldigt sällan ska sägas. Men man tog väldigt enkla segrar på hemmagräs i gruppspelet när Milan (3-1), Ajax (4-0)  och Celtic (6-1) besegrades. Messi spelade endast de två första matcherna, där han skrapade ihop totalt fem mål. Kvällens motstånd känns på förhand inte särskilt starkt, så det kan mycket väl bli tennissiffror igen om Barcelona pumpar på i 90 min. Tränare Luis Enrique har lovat fansen en spektakulär match, så jag antar att han inte tänkt spara på något krut här.
Montoya, Busquets, Pedro, Mascherano och Jordi Alba får vila i dagens match då man inte ens är uttagna.

barcelona_200x200

APOEL från Cypern har fått kvala sig in till Champions League där man tagit sig förbi våra nordiska vänner HJK och Aalborg. I bägge dessa möten så har man haft det lite kämpigt på bortagräs, för att sedan lösa det relativt enkelt på hemmaplan. Inte för att ösa skit över HJK och Aalborg, men har man problem mot dessa lag på resande fot är det inget mot vad man kommer få idag. Givetvis lär man backa hem och försöka, på något mirakulöst vis, få med sig en pinne från Camp Nou. Men sätter katalanerna ett par mål tidigt i matchen så tror jag att motivationen sjunker rätt rejält hos gästerna, och då kan det rinna iväg ordentligt. Ser vi till det inhemska ligaspelet så har APOEL inlett med två vinster av två möjliga, där man inte släppt in något mål än så länge. Men det säger väl egentligen ingenting då Ermis (1-0) och Larnaca (2-0) inte direkt ska jämföras med Barcelona. Ser vi till truppen hos APOEL så är det inte många namn man känner igen, förutom då vänsterback John Arne Riise. Men han går skadad för tillfället och kommer inte till spel i kväll. I övrigt så har man spansk inslag i truppen i form av målvakt Urko Pardo, som faktiskt är fostrad i Barcelona en gång i tiden. Han lär få jobba ordentligt i afton och behöver nog göra sitt livs match om han ska hålla ner siffrorna.


Barcelona har spelat bra inledningsvis på säsongen och det ser även ut som man fått lite ordning på försvarsspelet. Nu har tränare Enrique utlovat en spektakulär match idag och det tror jag innebär att man gör slarvsylta av APOEL. Får man som sagt in ett tidigt mål så tror jag att det kommer rulla på.

Testar även två sidospel:

Messi tvåmålskytt – 2,30 @ unibet - 1,5/10 units

Neymar målskytt – 1,72 @ unibet - 1,5/10 units

/e@sy