Fyra matcher från spanska ligan i afton där Barcelona tar emot Almeria hemma på Camp Nou. Barcelona har en del tuffa matcher framför sig och vill nog gärna avgöra den här matchen så fort som möjligt. Leder Barcelona med ett par bollar redan i halvtid?

  • Match: Barcelona – Almeria
  • Spel: Barcelona -1,5 (1:a halvlek handicap)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Barcelona fortsätter imponera och har nu åtta raka segrar, alla tävlingsmatcher räknade, efter plumpen hemma mot Malaga (0-1) i ligan. Det har varit ett par tuffa matcher på slutet där Real Madrid (2-1) besegrades på hemmaplan och nu senast blev det en bortavinst mot Celta Vigo (1-0). Dagens match är inte alls lika tuff och med spelschemat framöver så tror jag att Barcelona gärna vill avgöra detta så fort som möjligt, för att sedan spela av matchen i ett lugnt tempo. Ligamatch mot Sevilla väntar till helgen och nästa vecka vankas det Champions League-match i Paris. Det tror jag innebär ett högt tempo från start idag och mycket pekar mot att det blir Messi, Suarez och Pedro framåt i planen. Tillräckligt bra anfallstrio för att stänka dit två bollar på 45 minuters fotboll mot Almeria.

Mascherano är tillbaka från avstängning och tar säkerligen plats på mittfältet här. På frånvarolistan har vi Jordi Alba (skadad) samt Busquets (avstängd).

barcelona_200x200almeria

Almeria ligger som väntat i botten av tabellen och kommer få slita hårt om man vill säkra ett nytt kontrakt i högstaligan. Formen är urusel och den senaste insatsen på hemmaplan mot Levante (1-4) var allt annat än bra. Levante är inte direkt ligans bästa lag offensivt, så att släppa in fyra mål i en och samma match mot Levante säger en del om försvarsspelet. Det blir knappast lättare idag och det här är en match som det kan rinna iväg ordentligt i, om nu Barcelona vill det. Vi har även en del defensiva bekymmer hos gästerna där varken vänsterback Dubarbier (25/0) eller mittback Mauro dos Santos (20/1) kommer till spel på grund av avstängningar. Dubarbier är en riktigt duktig ytterback och han hade behövt för att bromsa ner sin landsman Messi. Nu blir det Mane eller Casado på vänsterbacken och där kan Barcelona ta sig fram väldigt enkelt.

Förutom två avstängningar har gästerna även tre jobbiga skador i truppen. Fran Vélez (14/0) och Míchel (11/2) har gått skadade sedan en tid tillbaka och nu har man även Verza (28/3) på den listan.


Jag tror detta kan rinna iväg ordentligt, men Barcelona har en förmåga att slå av på takten när man leder med en 3,4-0. Barcelona har tuffa matcher framöver och därför tror jag att man leder med minst två bollar i halvtid för att sedan defilera i mål och spara på krafterna.

Blir även målspel på Messi som borde vara sugen efter Ronaldos islossning mot Granada.

Messi gör minst två mål – 2.20 @ unibet - 1.5/10 units

Messi gör minst tre mål – 8.00 @ unibet - 0.5/10 units

/e@sy