Söndagsmatch på Camp Nou då Barcelona söker upprättelse från förra helgens ligaförlust mot Sociedad. För motståndet står Almeria och jag tror det blir en ordentlig slakt i den här matchen.

  • Match: Barcelona – Almeria
  • Spel: Barcelona över 3,5
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Barcelona reste till San Sebastian förra helgen och fick sätta sig på planet hem med en 1-3 förlust i ryggsäcken. Samtidigt som Real Madrid hemmaslog Elche innebar det att katalanerna blev av med sin serieledning till marängerna från Madrid. Tränare ”Tata” Martino blev hårt kritiserad efter matchen då han startade med ett par av sina stjärnor på bänken. Varken Xavi eller Fabregas fanns med från start, och även Dani Alves fick nöta bänk. Något sparande på spelare lär det därför inte bli i den här matchen, då skulle det bli en hel del missnöje bland fansen på Camp Nou. Detta är en väldigt bortskämd publik och jag tror man förväntar sig att Barcelona ska göra något extra som kompensation för förra helgens förlust. När man torskade mot Valencia (2-3) på hemmagräs så visade man ingen som helst nåd mot Rayo (6-0) i nästa hemmamatch, något liknande tror jag att vi kan få se här. När det dessutom kan bli en målskillnadshistoria i slutet på säsongen så skadar det inte att smälla in ett par bollar extra. Messi är tillbaka i fin målform och när man dessutom har Neymar tillbaka från skada så spetsar man till anfallet ytterligare.

Pique är ny på skadelistan och vi sätter även ett stort frågetecken för Jordi Alba till den här matchen. Inga avbräck offensivt!

Tillsammans från start idag?

Almeria har gjort det ok som nykomlingar och placerar sig på en 16:e plats för tillfället, fyra poäng till godo på Valladolid under nedflyttningsstrecket. Med den bedrövliga inledning man hade på säsongen tror jag man är nöjda med placeringen och det enda Almeria får koncentrera sig på är att fixa ett nytt kontrakt. Försvarsspelet var den stora boven tidigt på säsongen och det är något som man rättat till ju längre säsongen gått. På de fem senaste matcherna har man faktiskt bara släppt in två mål, och det är väl något som inte direkt pekar till mitt spels fördel. Men kikar vi på motståndet man stött på så tycker jag att vi kan lugna oss lite innan vi hyllar försvarsspelet. Getafe (1-0), Elche (0-1), Levante (0-1) och Malaga (0-0) har inte någon tyngre offensiv och dessa lag bör inte jämföras med ett Barcelona på bortagräs. Man kommer bli satte under rejält tryck och redan efter första halvlek så tror jag att Almeria funderar på hemresan till Andalusien.

Högerback Nelson har varit skadad en period och är ett frågetecken inför helgens match. I övrigt inga nya bekymmer.


Jag tror Almeria får sota för Barcelonas förlust mot Sociedad och det kan mycket väl rinna iväg till tennissiffror i den här matchen. Visst har Almeria hållt ihop försvarsspelet på slutet, men mot ett uppretat Barcelona ska man inte ha något som helst att sätta emot. Fansen kräver en seger och en snygg sådan, något som jag tror man kommer få.

Testar även Barcelona över 4,5 med 1/10 units – 3,00 @ expekt.

/e@sy