Det här är andra omgången i en Eurocup match som har alla förutsättningar att bjuda på basketgodis. Där vi garanterat får se hundraprocentig satsning, aggressivitet och fokus från båda sidor. Det är två riktigt bra lag, med bra coacher. Jag hoppas på mycket känslor, passion och att publiken lever med. 

  • Banvit – Unics Kazan
  • Spel: över 155,5 poäng
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 18:00

I den första omgången utav Eurocup förlorade Banvit mot Buducnost med 70-83, 153 poäng borta mot ett av Europas tråkigaste lag. I turkiska Super Ligi öppnade Banvit med en seger mot Trabzonspor 88-69, 157 poäng. Även om jag förväntade mig lite mer poäng i denna match. I vänskapsmatcherna var det många överspel mot Galatasaray, Ankara och Karsiyaka.

Unics Kazan vann sin första omgång av Eurocup mot svaga CSA Steaua med 94-68, 162 poäng och i VTB United League förlorade man överraskande nog mot mot Minsk med 83-91, 174 poäng, man vann sedan mot Nymburk med 94-87, 181 poäng och Astana 103-90, 193poäng.

BC_Banvit_logoUNICS_logo_2014

Banvit leds utav Selcuk Ernak, en tränare som föresprakar ett offensivt spel, själva laget är också offensivt där spelarna gör många poäng. De älskar att spela snabb basket, vilket man dock inte visat upp i de två inledande omgångar. Man har haft många spelare som lämnat laget, Meije, Davis, Barron, Dragocevic, Rowland och Veremeenko. Man värvade Courtney Fortson från Avtodor, en spelare som spelar oerhört snabbt, de andra offensiva spelarna som anslutit sig till laget är den välkände A.J Slaughter och Keith Simmons. Sedan har man amerikanen Johnson som hade ett snitt på 20 poäng när han spelade i Maccabi Rishon. Det är främst dessa spelare som gör det offensiva jobbet för Banvit.

Unics ledds utav en väldigt rutinerad herre, Evgeniy Pashutin som i många år har ett stabilt lag som kämpar för att vissa sitt fullständiga kvalitet. Redan i början på säsongen skadade sig den viktige Curtis Jerrells och ersattes utav Joaquim Colom som kom från spanska Bilbao. Den absolut bäste spelaren är utan tvekan Keith Langford. Sedan har man Milonakis, Ponkrashov, Likhodey, Gubanov, Banic, Kaimakoglou och den fantastiske centern, vitryssen Artsiom Parakhouski.

Enligt mig så är inte Unics ett topplag, men jag kan ha fel. I vilket fall som helst så följer jag Banvit ganska mycket. Den basket de visar upp är tillräckligt för att jag skall lägga ett överspel i matchen. Oddset på överspel borde ligga betydligt högre, 162,5. Men nu när unibet erbjuder ett spel på över 155,5 till ett fint odds så är det bara att tacka och ta emot.

/ Akilles_80