En ny helg med innebandy och den här gången en smygstart på den andra spelomgången av Allsvenskan Norra. Här har vi ett möte mellan två lag med helt olika ambitioner och i slutändan förväntar jag mig att de kommer återfinnas på varsin sida av tabellen. Hämtar ett spel från staten.

  • Match: Balrog – Uppsala
  • Spel: Balrog -4 (3-vägs)
  • Odds: 1,70 @ Svenska Spel
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.30

Matchen spelas alltså först under fredagkvällen och inte idag (läs torsdag). Som jag nämnde senast så är det endast Svenska Spel som erbjuder odds på handikapp, över- samt underspel. 1×2 samt dubbelchans hittar ni på Nordicbet & Betsafe.

Dessa två lag var inblandade i mina texter även förra helgen när det skulle spelas premiärer. Balrog (-2 borta mot Gävle) vann med 8-3 medan Uppsala (-1 på motståndarna Duvbo) förlorade med 12-5. Något säger mig att Uppsala kan åka på en liknande förlust även den här gången.

Anrika och klassiska Balrog satsar uppåt igen och man har värvat bra inför den här säsongen. Man har en riktigt stark och bred trupp och jag förväntar mig att man kommer slåss om placeringarna kring toppen. Till fredagens match är samtliga lirare friska och därmed kan man ställa upp med fullt manskap.

Fullt så lyckligt har det inte varit för Uppsalas del, och medan Balrog har blivit starkare så är det verkligen raka motsatsen som gäller för kvällens gäster. Att ha två större lag framför sig i en inte alltför stor stadsdel när man ändå spelar ganska högt upp i seriesystemet har inte funkat särskilt bra inför den här säsongen när två av de tyngsta pjäserna har lämnat för grannen Sirius. Utöver det har man tappat ytterligare ett flertal spelare och truppen är väldigt tunn. Personer med bättre insyn (än undertecknad) i laget menar på att man kommer få det extremt svårt att hålla sig kvar i Allsvenskan.

Nog för att jag trodde mycket på Uppsalas motståndare i lördags (Duvbo) och där släppte man alltså in 12 bollar på hemmaplan. Det är inte optimalt inför en bortamatch mot Balrog, och skulle hemmalaget vara skärpt inför den här uppgiften så skulle det inte förvåna mig om man kom upp i en liknande siffra.

Balrog ska vara klassen, och under normala omständigheter, även 5 bollar bättre än kvällens motstånd. Hos Svenska Spel blir det en medelinsats. För er som letar lågoddsdubblar så finns Balrog (rak seger) till 1,20 hos Nordicbet. Jag hade förväntat mig 1,10.

/Puyol