Efter en lördag fylld med engelsk fotboll så väljer jag att återigen lägga fokus på svensk innebandy, nu med en mindre comeback i de näst högsta serierna. Botkyrkahallen i Stockholm står som spelplats när Balrog får besök från norr i form av Umeå City. Testar ett värdespel här när oddset på det ena laget är något för högt i mina ögon.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Allsvenskan Norra, Sverige
  • Match: Balrog – Umeå City
  • Spel: Balrog
  • Odds: 3,75 @ Svenska Spel
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 17.30

Två lag som var uppe i finrummet för inte alltför längesen. Balrog, en anrik klubb i det sammanhanget med ett antal SM-guld, gör nu sin andra säsong i Allsvenskan medan Umeå åkte ur ifjol. Liknande ambitioner för de båda lagen när de kom in till den här säsongen men med olika resultat. Bortalaget har 6 raka segrar i ryggen och har all anledning att vara nöjda med prestationen så här långt trots att man ser ut att tillhöra samma serie även nästa säsong. Desto tyngre har det gått för hemmalaget som trots en uttalad satsning har varit betydligt närmre de nedre regionerna av tabellen redan från start.

Enligt de preliminära laguppställningarna så ser Balrog ut att komma till spel utan två ordinarie backar. Umeå City saknar Andreas Toumas och Peder Viklund, Umeå vann höstmötet med 7-6 efter förlängning, och det efter diverse kontroverser.

Umeå City ska vara favoriter i den här matchen, absolut. Men, jag är något frågande till storleken på det favoritskapet där ett spelbolag sticker ut något i nuläget. Den fantastiska formen till trots, på förhand så tycker jag att den här bortamatchen känns svår. Det här blir så även den första matchen utan den totala poängligaledaren, Emil Johansson, som man har släppt till Falun i Superligan. Han stod för 53 poäng (3,5 poäng/match) av de totalt 120 målen laget har stått för den här säsongen. Med andra ord ingen dussinlirare man har tappat och hans frånvaro kommer inte direkt göra den här uppgiften mycket enklare.

Balrog har alltså varit en stor besvikelse i överlag och det är svårt att peka på vad det är som har gått så pass fel, då man satsade på att vara inblandade i toppstriden och i förhållande till vilken trupp man förfogar över så ska tabellplaceringen vara bättre. I vissa avseenden har man dock ryckt upp sig på slutet via två raka segrar och det krävs nog någon vinst till ifall man vill slippa striden kring nedflyttningsstrecket fullt ut. Något man kommer fixa också och det skulle inte förvåna mig om man fortsatte på vinnarspåret här när det faktiskt inte skiljer avsevärt i grundkapacitet.


Anser att hemmalaget ska ha något bättre chanser till segern sett till oddsfördelningen och strax under 3 ggr känns mer lämpligt. 3,75 är ett överodds. Balrog att vinna under ordinarie speltid spelas med en insats under medel.

Spelar även på krysset med 0,6/10 units. Finns till 6,80 hos Betsson, Betsafe och Unibet. På så sätt insatsen tillbaka på den raka hemmasegern ifall matchen skulle sluta oavgjort.

/Puyol