Hämtar ytterligare ett objekt från innebandyn, den här gången i Allsvenskan. Vi har ett formstarkt Stockholmsderby framför oss i Botkyrkahallen där Balrog tar emot Haninge. Lockas till ett värdespel på det ena gänget som fortfarande har ett kontrakt att säkra.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Allsvenskan Norra, Sverige
  • Match: Balrog – Haninge
  • Spel: Haninge
  • Odds: 4,00 @ Betsafe
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 19.00

Balrog har i överlag varit en besvikelse så här långt och man har inte varit i närheten av ett återtåg till elitserien trots ett par hyfsade värvningar inför säsongen. Man har varit desto närmre nedflyttningsstrecket, något som dock har säkrats upp via poäng i 5 raka matcher. Haninge har legat under samma streck större delen av säsongen men har klättrat upp efter att ha vunnit 3 av sina 4 senaste matcher och jag menar på att man har en god chans att stanna där. Spelet är något mer vägvinnande nu samtidigt kombinerat med en del individuell skicklighet gör att jag tror att man kan stå för en snygg avslutning. Man förväntas ställa upp med ordinarie trupp här.

Balrog fick vårt förtroende till nästan exakt det oddset kvällens motståndare står i nu för någon vecka sedan. Den gången mötte man ett lag som eventuellt kunde ha släppt sin säsong samtidigt som man var ruggigt motiverat av egen kraft. Nu har man i princip säkrat kontraktet, det har dock inte Haninge vilket jag tror kan prägla matchens utseende och eventuellt även utgången. Även om en del prestige och annan historia kan vara inblandat så anser jag att hemmalagets favoritskap är något för stort.

Dessvärre så har Haninge ingen större bredd att leka med, dock en hel del individuell skicklighet där den absoluta spetsen håller hög allsvensk klass. Nicklas Hedengran (bilden) har varit ett fint tillskott från SSL-laget Caperiotäby sedan han kom nu i vintras.

Balrog har ett tungt avbräck på backen Mathias Hagert som är sjuk samt ytterligare något namn som inte är lika tongivande.


Balrog är bättre som lag och ska stå som favoriter, men tror inte att man har någon enkel uppgift framför sig. Haninge vann det sena höstmötet med uddamålet och jag förväntar mig en jämn fight även här, där jag inte skulle bli förvånad om ett högmotiverat bortalag lyckades knipa samtliga poäng på nytt. En mindre insats testas på Haninge att vinna under ordinarie speltid. Spelar även 0,5/10 units på krysset (oavgjort) till 7,45 hos samma spelbolag.

/Puyol