Innebandy och viktig poängstrid strax ovanför nedflyttningsstrecket och ett Stockholmsderby i Allsvenskan Norra. Inte långt till spelstopp då jag precis har fått lite info om hur det ser ut i dagsläget, och det ena laget har mer bekymmer än det andra och valet därefter, häng med.

*Match: Balrog-Duvbo
*Spel: Balrog
*Odds: 1,55 @ Nordicbet
*Units: 6/10
*Spelstopp: 19.00 17/2

5. Balrog 17 matcher 8+ 26 poäng
8. Duvbo 17 matcher 10- 24 poäng
—————————————————–

5 omgångar kvar, laget som placerar sig under nedflyttningsstrecket ligger för närvarande på 21 poäng. Känslan säger att båda kommer klara sig iallafall, relativt säker på att hemmalaget gör det åtminstone då truppen är tillräckligt bra för det.

Duvbo har skojat till det något, man blev överkörda borta mot jumbolaget för att sedan slå serieledande Granlo (visserligen är de i princip redan klara för SSL).

Balrog har ett par SM-guld på meritlistan men den anrika föreningen har tappat material för varje säsong och till det här året var det absolut inget undantag. Två femmor har man dock kunnat snickra ihop med SSL-rutin som ska klara av att hålla namnet vid liv.

Sett till förutsättningarna har demonerna från Botkyrka (Balrog) gjort det helt okej, visserligen gör man en hel del framåt men man släpper även in en del bakåt också. Man var på väg mot en tredje raka seger senast innan man åkte på ett sent baklängesmål som sedan resulterade i en sudden-förlust, annars har man känts pigga mot slutet.

Nykomlingarna Duvbo överraskade många till en början men därefter har man blandat och gett. I normala fall hade kanske till och med bortaoddset på över 3,5-4 ggr legat närmast till hands för spel men inte till ikväll.

Det ska vara en sjukstuga i laget. Ett antal spelare känns osäkra och några kommer testas sent, däribland lagkaptenen och poängkungen. Känslan ska vara sådär inför kvällen.

I grunden håller jag hemmalaget som ett lite bättre lag, men med förutsättningarna så är frågan om gästerna orkar 3 x 20 minuter. Balrog ska ha en bra chans att fixa kontraktet ikväll och spelas med 6/10 units. Beklagar den sena texten. Lycka till gubbar.

/Puyol