Daygames i USA och jag synar en av matcherna, vi ska mot Baltimore ikväll som tar emot Mariners för tredje gången i en serie som just nu är kvitterad efter att Orioles igår knep match två, med siffrorna 5-2. Orioles som toppar American League East en match före Boston Red Sox och ett Mariners som även dom, toppar, men i AL West. Orioles stabila på hemmaplan så här långt in i säsongen, men då ska man inte glömma att Mariners hittills har varit mycket bättre på bortaplan än vad man varit hemma.

  • BAL Orioles – SEA Mariners
  • Speltips: SEA Mariners Moneyline
  • Odds: 2.10 @pinnacle
  • Insats: 6/7 enheter
  • Spelstopp: 18:35

Startande för BAL Orioles - 

Tyler Wilson, Orioles-pitchern går för en hyfsad stabil 2.93 ERA över 4 starter så här långt. Har så här långt kastat 30 pitchade innings detta inkluderat de matcher han kastat som han inte startar och över dessa, släppt 27 hits 11 runs. Bra siffror och säsong för Wilson alltså men,om man nu ska skylla detta på något, mötte han Minnesota och Yankees i sina senaste två starter till exempel. Det är två lag som inte haft en aning om vad offensiv är än så länge och Wilson har enkelt kunna kasta bort dessa båda lag. Trots det i och för sig, släppte Wilson ändå 10 hits och 5 runs över 13 totala innings. Mellanform på Wilson alltså som ikväll står upp mot ett betydligt bättre lag, speciellt offensivt.

Startande för SEA Mariner - 

Nathan Karns, går för en 3.51 ERA över hans 7 starter med ett 3-1 winloss record. Nathan har stabila 42 strikeouts med sig över 41 kastade innings och en 1.34 WHIP. Nathan började säsongen krassligt men har i hans senaste 5 starter höjt sig rejält och kastat otroligt jämnt. Har till exempel i alla sina senaste tre starter gått 6.0-6.1 innings och släppt i snitt i varje match, 6 hits och strax under 3 runs. Han har mött bra offensiva lag och och till exempel i hans senaste start mot självaste Los Angeles Angels gick han 6.1 innings, släppte här 6 hits 3 runs. Jämn pitcher alltså och Orioles kan få duktiga problem med Wilson på kullen.
marinersbaltimoreorioles

Mariners och Orioles för övrigt är väldigt jämna men detta i snitt över både borta+hemmamatcher. Jämför man Mariners bortaplan med hemmaplan är man ett helt annat lag borta. Har inte kunnat koppla det ännu då man inte mött dåliga lag när man varit på vägarna. Faktum är att man faktiskt är en av ligans bästa lag på bortaplan samtidigt som, Orioles släpper en hel del defensivt hemma.

Mariners placerar sig på top 3 i ligan när det kommer till offensiv på bortaplan. Man snittar 5.24 runs samtidigt som man endast släpper 3.69, femtebäst i ligan, på bortaplan. Man har ett bra lag som är väldigt jämna allihopa, förutom storstjärnan Cano som i så fall sticker ut. Man har ställt upp exakt likadant de första två matcherna och jag kan inte tänka mig att man ändrar på uppställningen inför ikväll. Med en Karns i högform dessutom, ska man kunna avgöra denna serie till sin fördel. 4-8 Mariners? Pinnacle högst ute med 2.10, taget!

/MSrekare