Båda lagen har inte direkt glänst i sina senaste prestationer och dagsformen är inte vad den borde vara. Santos dras dessutom med stora problem i laget som inte direkt blivit bättre till denna match, Bahia har en hygglig chans att hitta tillbaka i denna match trots att man inte spelar hemma. Spelas natt till fredag.

Match: Bahia – Santos
Spel: Bahia 0
Odds: 1.57 @ Bet365
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 30/5 02:00

Precis som flertalet matcher i Brasilien nu så spelar inte många lag på sina riktiga hemmaplaner då FIFA tagit över flertalet arenor för fotbolls-VM. I senaste matchen spelade Bahia som hemmalag och förlorade till slut matchen med 0-1 mot Fluminense då man saknade hemmastödet. 2-2-1 på dom fem senaste där en vinst kommit hemma och den andra borta. Hemmastatistiken säger 1-1-2 men i detta fallet är det nog mer relevant att dra bortastatistiken då man faktiskt spelar borta, 1-1-0 och 3/1 i mål så här långt efter sex spelade omgångar. I tabellen ligger man på en 13:e plats på samma poäng som dagens motståndare men med bättre målskillnad. Saknas i denna match gör Diego Macedo, Lincoln, Omar, Rafael Galhardo, Rhayner och Wilson Pittoni, tillbaka är Roniery.

bahia_200x200santos_200x200

Santos fick inte riktigt till det i senaste matchen och fick nöja sig med 0-0 hemma mot Flamengo, ett resultat man efter omständigheterna får vara nöjda med. 1-3-1 på dom fem senaste och laget har nu tre raka matcher utan vinst vilket förklaras med att man har stora problem med skador i laget och läget är långt ifrån bättre i denna match. I tabellen ligger man på en 14:e plats och borta denna säsong har man spelat 1-2-0 med 4/2 i mål. Som sagt laget har problem i laget och läget har förvärrats till denna match, David Braz och Geuvanio är avstängda, saknas gör också Alan Santos, Cicero, Edu Dracena, Emerson, Gabriel, Gustavo Henrique, Leandro Damiao, Rildo, Thiago Ribeiro och Mena. Flera av spelarna är också nyckelspelare vilket gör det extra kännbart.

Båda lagen lyckades inte göra mål i sina respektive matcher i senaste omgången och det var första gången på ett par omgångar för båda lagen som man blev nollade, jag tror vi kan förvänta oss ett annat scenario i denna match där sannolikheten är stor att båda lagen gör mål. Detta trots att Santos dras med stora skadeproblem, mot Goias näst senaste gjorde man två mål och man hade i stort sett samma skadebekymmer då. Bahia har också visat att dom kan göra mål trots bortaplan som det i praktiken är i denna match trots att man står på hemmalag. Bahia har inte haft det lätt i tidigare möten mot Santos och det är också Santos som har ett litet psykologiskt övertag sett till historiken, dock kan det komma att ändras idag med tanke på hur situationen ser ut i Santos. Då båda lagen har ett något diffus dagsform tillsammans med skadorna Santos har så tror jag att Bahia tar chansen här och hittar tillbaka till vinnarspåret samtidigt som man vill snygga till historiken mellan lagen, dock är ett oavgjort resultat ett stort moln i denna match och jag fegar och väljer att spela Bahia 0 till ett lägre odds.