Brasileiro Serie A är igång och även om det bara är alldeles i början av säsongen finns det spel som lockar. Ikväll tar Bahia emot Botafogo och hemmalaget har startat säsongen på ett betydligt bättre sätt än bortalaget. Båda lagen visade dock bra kvalité i senaste matchen och det återstår att se om trenden från tidigare möten fortsätter ikväll. Två spel spelas i denna match.

Match: Bahia – Botafogo
Spel: Bahia
Odds: 2.20 @ Pinnacle
Insats: 2/10 units
Spelstopp: 4/5 21:00

Bahia startade säsongen med att förlora hemma mot Cruzeiro med 1-2, Bahia kvitterade sent i matchen och Cruzeiro gjorde sedan 2-1 på stopptid. Med siktet inställt på revansch spelade Bahia mot Figueirense borta i senaste matchen, Bahia tog en tidig ledning och ökade sedan till 2-0 med 20 minuter kvar av matchen vilket också blev slutresultatet. I senaste matchen visade också Bahia bra kvalité under stora delar av matchen och detta kan bli en riktigt bra säsong för laget. Förra säsongen var Bahia stabila på hemmaplan och det förväntas man även vara denna säsong. Saknas i denna match gör Omar och Rafael Galhardo, målvakten Omar förväntas dessutom vara borta en längre tid då skadan i knät tar tid att läka.

bahia_200x200botafogo_200x200

Botafogo väntar fortfarande på första vinsten denna säsong då man öppnade säsongen med en förlust, den följdes sedan upp av ett oavgjort resultat hemma mot Internacional i senaste matchen som slutade 2-2. Botafogo gjorde en riktigt bra andra halvlek efter en katastrofalt dålig första halvlek, redan efter 35 minuter låg man under med 2-0 men lyckades hitta tillbaka och fick till slut med sig en poäng. Botafogos bortaspel var inte bra förra säsongen då man förlorade nästa lika många matcher som man vann och det var väldigt mycket upp och ner. Laget har dragits med ekonomiska bekymmer vilket lär ha påverkat laget och någon större förbättring på bortaplan är inte att vänta. Junior Cesar är tillbaka efter skada, Lucas är avstängd i denna match och Cidinho, Rodrigo Souto och Ronny är alla skadade.

Bahia har vunnit dom 3 senaste mötena lagen emellan och har ett klart övertag även i denna match mot Botafogo. Bahia är stabila hemma och brukar leverera hemma när det gäller och man har fullt fokus på att följa upp senaste vinsten med en ny här hemma, första vinsten hemma denna säsong är också något som skulle glädja fansen. Botafogo vill självklart plocka första vinsten, dock lär man få vänta på den då jag inte tror dom har några större chanser att göra det här på bortaplan. Laget har förlorat 5 av dom 6 senaste bortamatcherna i Brasileiro Serie A och den trenden lär fortsätta. Bahia har gjort 2 mål i dom 3 senaste matcherna och trenden är att mötena mellan dessa lag brukar gå över 2.5. Huvudspelet i denna match är vinst för Bahia som spelas med låg instats då vi bara är i början på säsongen. Sidospelet blir över 2.5 mål till 2.17 @ Pinnacle som spelas med 2/10, bolagen tror inte på det men det gör jag, Bahia har gjort två mål i samtliga matcher hittills, Botafogo visade kvalité när man målade två gånger i senaste matchen, det skulle inte förvåna mig om Bahia vinner matchen med 2-1.