Dimitrov har haft en rätt trevlig resa i sina två inledande matcher, först ut var Brown och sedan Lacko. I dessa två matcher såg man att han inte riktigt har kommit i form och spelar lite väl osäkert för stunden. Baghdatis gjorde däremot en bra match mot Goffin som inte riktigt levde upp till sina förväntningar.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Australien Open
  • Match: Baghdatis – Dimitrov
  • Spel: Baghdatis +2.5 set
  • Odds: 1.70 @ Betway
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 01:00

Set tappet mot Lacko inatt var inte alls bra och man kunde tydligt se en viss frustration hos Grigor att han inte fick in bollarna. Han hade alltså 20 breakbollar men utnyttjade 7. Redan där så märker man att Lacko inte var något vidare. 7 breaks är väldigt mycket och Dimitrov borde ha stängt denna matchen mycket tidigare. Samtidigt som han själv släppte tre breakbollar emot sig vilket inte alls är bra.  Grigor’s spelstil liknar Federer’s mycket men han är inte alls där än och det är en lång väg kvar tills han kommer att kunna vara mer stabil.

Baghdatis har inga direkta svagheter utan han spelar med en väldigt fin backhand som är hans största hot mot Dimitrov. Han är säker i bollandet från baslinjen vilket kommer att ge honom fördelen när han ska slå en vinnare, han ligger lite steget före sina motståndare när han är i bra form. Han har en väldigt hög första nivå och är något underskattad. Han var helt överlägsen mot Goffin i stora delar av matchen. Att han vinner ett set med 6-1 och 6-0 visar vilken kvalité han har och denna kommer han garanterat ta med sig till nästa match.

Han har även ett grymt publikstöd varje år han är i Australien och det har såklart sina fördelar.

Med dessa förutsättningar så är 1.70 på att Baghdatis ska plocka ett set ett fint odds. Ner mot 1.60 skulle jag säga är mer korrekt.