Ännu en kvalomgång till VM-slutspelet i Brasilien nästa sommar och idag riktas uppmärksamheten mot Baku där Azerbajdzjan ska ta sig an ett betydligt mer namnkunnigt Portugal. Bortanationen kliver in som stora favoriter men känns inte alltför pålitligt i nuläget och jag kan inte låta bli att testa det här objektet med en mindre insats. Kort om tid till avspark och därmed en något kortare motivering.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: VM-kval, Europa
  • Match: Azerbajdzjan – Portugal
  • Spel: Azerbajdzjan (dubbelchans)
  • Odds: 3,70 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 18.00

Azerbajdzjan är ju inte direkt någon större fotbollsnation och man har inte direkt några spelare som sticker ut individuellt sett. Kollektivt har man dock kunnat stå för några bra insatser mot mer meriterat motstånd, där man rent resultatmässigt har hängt med på ett bra sätt mot både kvällens gäster samt Ryssland, där man länge var nära en poäng. Man har tagit poäng i 3 av 5 matcher, och det mot mer likvärdigt motstånd, vilket ändå får ses som godkänt med beröm då det här är nationens andra hemmamatch i det här kvalspelet.

Portugal kommer troligtvis få sikta in sig på positionen bakom Ryssland och därmed försöka nå ett playoff om man ska ta sig till VM. Man är redan 4 poäng bakom ryssarna och det med en match mer spelad. Man har inte råd med alltför många fler misstag vid det här skedet. Man har endast vunnit 2 av 5 matcher i det här kvalspelet där man haft problem mot både dagens motstånd samt Luxemburg, där man dessutom misslyckades med att besegra Nordirland.

Stort fokus på bortalaget, så även på mitt spel här, då man har haft märkbart svårt mot lag med låga och kompakta försvarslinjer, vilket föregående möte mellan dessa lag var ett bra exempel på. Visserligen lyckades portugiserna avgå med segern, till slut, men det tog 62 minuter innan man lyckades få hål på motståndet. När man väl fick ordning på offensiven senast så var det istället det kollektiva försvarsspelet som kollapsade och 3 insläppta mål mot Israel är inget man ser alltför ofta.

Kaptenen och storstjärnan Cristiano Ronaldo är avstängd till dagens match. Nani är utanför truppen sedan tidigare pga skada medan Raul Meireles är sjuk. Joao Moutinho och Fabio Coentrao kan komma till spel trots småskador. Förutsättningarna är med andra ord inte optimala för ett pressat Selecão.


Tror inte att hemmalaget kommer skapa märkbart mycket i anfallsväg och det lär inte bli särskilt många avslut på motståndarnas mål, men man har ett stabilt försvarsspel som kan bära långt om man kommer in i den här matchen på rätt sätt. Testar en låg insats med 2,5/10 units på Azerbajdzjan att plocka minst en poäng i den här matchen till 3,7.

/Puyol