Sista omgången i gruppspelet av Europa League ikväll när ”svensklaget” AZ tar sig an ukrainska Metalist. Hemmalaget AZ kan på egen hand säkra avancemang här genom att vinna, samtidigt som Metalist redan är klara gruppettor. Har hittat ett fint spel som jag tror riktigt hårt på!

  • Match: AZ Alkmaar – Metalist Kharkiv
  • Spel: Alkmaar -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.75 (bet365)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 15/12 21.05

Alkmaar kunde ha säkrat vidare avancemang i senast bortamatchen mot Malmö, nu misslyckades man med detta efter ett 0-0 resultat. Ikväll har man ännu en chans att säkra vidare spel i EL, denna gång ställs man mot redan klara gruppettorna Metalist. AZ hade en liten dipp efter 0-0 matchen mot Malmö där man åkte på en stjärnsmäll mot Heerenveen i ligan, hela 5-1 fick man torsk med där. Man har dock studsat tillbaka på rätt spår efter 4-0 vinsten senast mot De Graafschap.

AZ har så gott som samtliga spelare tillgängliga ikväll, förutom Dirk Marcellis som är skadad sedan tidigare. Även frågetecken för Brett Holman som åkte på en skada senast i ligan, han uppges starta på bänken idag.

Metalist verkar som en del andra lag från Ukraina, ha lite pengar att införskaffa spelare för. I truppen har man bl.a en mängd argentinare och brassar. Man har gjort det bra i EL hittills och är alltså redan klara gruppettor efter 13 inspelade poäng.

Till kvällens match vilas tydligen Fininho, Cleiton, Taison, Sosa, Torres och Aldo. Att ligga på en strand i sydamerika är tydligen viktigare än att spela en obetydlig EL-match i regniga Holland. Dessa spelare står för i stort sett allting kreativt som händer i Metalist, så det är ju givetvis stora avbräck.

Tränare Markevich har stort förtroende för sitt ”b-lag” som kommer ersätta dessa avbräck på ett bra sätt, säger han. Givetvis säger inte en tränare något annat, men jag som läsare förstår ju vilket skitsnack det är. Metalist utan dessa spelare är inget höjdargäng, så jag tror man kommer få det riktigt tufft mot ett motiverat AZ ikväll.

Insatsen tillbaka om AZ vinner med uddamålet.

/e@sy