OBS! Tidigt spelstopp! AZ Alkmaar tar emot Heracles i en härlig förmiddagsmatch imorgon. För mig är saken stenklar och jag tror på storseger här. Häng på!


AZ Alkmaar – Heracles Almelo
Spel : handicap (0-1) 1
Odds: 1.85 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 13.30

Alkmaar tappade ett par tunga namn under sommaren men har värvat in helt okej lirare också. Man visade direkt i premiären att man blir att räkna med när man spelade 2-2 borta mot fjolårets giganter Ajax. Man hade ledningen med 1-2 fram till 83e matchminuten då Ajax kvitterade. Man visade ett mycket fint spel med vassa kontringar och nu spelar man på sin hemmaplan och här stortrivs man. Förra säsongen var man det enda obesegrade laget på sin hemmaplan och resultatraden 13-4-0 imponerar rejält och målskillnaden 38-10 är superbra! Nu är det ny säsong och nya förutsättningar men man kommer utan tvekan vara en maktfaktor på sin hemmaplan i år igen!

Heracles hade det tufft förra säsongen och man lär inte få det lättare i år. Man hamnade på en 12e plats förra säsongen och hade bara 9 poäng ned till nedflyttning. Inför denna säsongen har man likt tidigare säsonger tappat sina stora spelare till de större klubbarna. Det medför att man måste värva och inför den här säsongen har laget gjort klart med 9 nya spelare för att fylla ut lagkvoten. Mycket nytt som ska bli samspelta med andra ord. I lagets premiär spelade man 1-1 hemma mot Venlo och det imponerar knappast. Nu ska man spela på bortaplan och förra säsongen var man inte helt oväntat bland de sämre bortalagen och resultatraden 4-3-10 och 22-41 imponerar knappast.

Nu ställs man mot tuffast möjliga motstånd på bortaplan och jag tror man kammar noll här. Alkmaar är starka och kommer vara med i den absoluta toppen i år och lagets vasse anfallare Altidore presenterade sig direkt mot Ajax med 2 mål och det kommer utan tvekan bli fler här. Jag tror på storkross!