OBS TIDIGT SPELSTOPP! Alkmaar gjorde jobbet för oss förra helgen och nu är det dags igen! Man ställs mot Heereenven som inte imponerat inledningsvis och jag tror starkt på ett spel här!

AZ Alkmaar – Heerenveen
Spel: Alkmaar -1, -1.5 (Asian handicap)
Odds: 2.050 @ Bet365

Insats: 6/10
Spelstopp: 12.30

Som jag skrev i mina förra rek om Alkmaar så har laget tappat ett par spelare inför denna säsongen men samtidigt har man fått in ett par nya namn och den mixen man har av spelare nu har visat sig falla väldigt väl ut. Man har imponerat inledningsvis genom att först spela 2-2 borta mot fjolårets segrare Ajax och nu senast vann man över Heracles med 3-1 på sin hemmaplan. I torsdags spelade man i Europa League mötte man svårspelade Anzhi på bortaplan i Ryssland. Man åkte på stryk med 1-0 men gjorde en bra insats med tanke på matchens svårighetsgrad då Anzhi satsar stort i år med flera blytunga värvningar. Man stod för en bra insats och man har ett bra utgångsläge inför hemmamatchen. Men först ska man köra över Heerenveen här! 

Heerenveen har som sagt inte imponerat inledningsvis då man i premiären åkte på stryk med 0-2 på sin hemmaplan mot Nijmegen och nu senast spelade man 1-1 borta mot Feyenoord vilket inte är så dåligt men man gjorde ingen bra match utan mötte snarare ett för dagen dåligt motstånd. Man har tappat flera spelare under sommaren och den mest kännbara är givetvis lagets stora skyttekung Bas Dost som lämnat laget. Det var mycket tack vare lagets offensiv som man slutade på femte plats förra säsongen. Nu ser det tunnare ut och försvaret har inte stärkts under sommaren så man lär gå en tuffare säsongen tillmötes nu. Idag möter man betydligt tuffare motstånd än lagets två inledande matcher när man ställs mot Alkmaar på bortaplan som är extremt hemmastarka! Även Hereenveen spelade Europa League match i torsdags då man mötte Molde på i Norge. Det gick mindre bra då man stundtals blev helt utspelade och slutresultatet skrevs till 2-0 till Molde. Tungt för Heerenveen som ska försöka vända på det hemma i Holland nästa vecka.  

Alkmaar var det enda obesegrade laget på sin hemmaplan förra säsongen och resultatraden 13-4-0 imponerade rejält och målskillnaden 38-10 är superbra! Denna säsongen inleddes på bästa sätt på lagets hemmaplan då de vann över Heracles med 3-1. Man har även fått igång sin stora målskytt Jozy Altidore som gjort 4 mål på lagets 2 inledande matcher och han är verkligen i toppslag!