Kvartsfinal i Europa League mellan överraskningen AZ Alkmaar och sylvassa Benfica. Jag tror hårt på ett av lagen som bör vinna den här matchen utan några större konstigheter, häng på!

AZ Alkmaar – Benfica 
Spel: Benfica över 1.5 mål
Odds: 1.85 @ William Hill
Insats: 5/10
Spelstopp: 21.05

AZ Alkmaar går svagt hemma i Holland där man ligger på en sjundeplats i tabellen. Detta är givetvis årets match för laget vilket bör höja nivån på spelarna och publiken kommer givetvis höja laget ännu mer men frågan är om det räcker? Klasskillnaden är stor mellan lagen och Alkmaar som inte imponerat den senaste tiden kommer få otroligt stora problem med Benficas omställningar. Alkmaar är visserligen ett starkt hemmalag men i matcherna mot topplagen i serien har man haft stora bekymmer vilket gör det här spelet ännu mer spelvänligt då Benfica utan tvekan är i klass med topplagen i Holland så jag tror det blir tack och hej för Alkmaar redan i den här matchen. Vinner Benfica så bör Alkmaar vara chanslösa till avancemang!

Benfica går som tåget hemma i Portugal och leder serien med 7 poäng då det bara återstår 5 omgångar av serien. Man gör mycket mål och värt att nämna är att man gjort minst 2 mål i lagets tre senaste matcher i Europaspelet och då var två av dem mot Tottenham så det finns minst sagt offensiv kapacitet i laget. Man har en sylvass offensiv i Lima, Rodrigo, Gaitan och Markovic som är ständiga hot mot motståndarnas backlinje. Den här typen av match passar Benfica utmärkt då de kommer få kontra sönder ett Alkmaar som kommer försöka göra mål och därmed gå offensivt med många spelare. Benfica har ett guldläge att ta sig vidare till semifinal och jag tror man vinner den här matchen!

SLB_Futebol_Rodrigo_BenficaBasileia_02112011
Rodrigo Moreno avgör för Benfica ikväll?

AZ Alkmaar få klara sig utan ordinarie mittbacken Jan Wuytens som är avstängd samt vassa Roy Beerens (29/5) och Willie Overtoom som är skadade.
Benfica får klara sig utan avstängde Enzo Perez på mitten här plus skadade reserven Fejsa och andremålvakten Artur.

Kort summering:
Benfica är flera klasser bättre än AZ Alkmaar och lyckas man göra tre mål borta mot Tottenham så bör man lösa minst 2 mål borta mot ett svagt holländsk motstånd. Man har sylvassa offensiva spelare i Rodrigo, Lima, Gaitan och Markovic som säkerligen kommer ställa till det för Alkmaars svaga defensiv som dessutom får klara sig utan ordinarie Jan Wuytens!