Avellino tog en skön seger senast med 1-0 hemma mot Pro Vercelli, men det var ju lite i underkant och borde blivit fler mål för hemmalaget. Nu möter man Lanciano, återigen på hemmaplan, och här tror jag däremot målen kommer. Lanciano imponerar inte just nu med två stortorskar och mot ett offensivt hemmalag så kan det bli en trist dag detta. Att man dessutom är ligans sämsta bortalag spelar ju såklart in. Avellino borde få bra med utdelning här!

  • Avellino – Virtus Lanciano
  • Spel: Avellino över 1.5 mål
  • Odds: 2.08 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Avellino tog som sagt en efterlängtad 3-poängare senast när man vann med 1-0 mot Pro Vercelli, men slutresultat var ju i underkant måste man säga. Avellino hade en hel del lägen att göra fler mål men det ville sig inte då. Men seger blev det och med ett förbättrat självförtroende så tror jag Lanciano kommer få det hett om öronen denna dag. Avellino är i grunden det bättre laget vilket även tabellen visar. Man har dessutom sett att anfallsspelet blommar ut extra mycket med fansen i ryggen och när motståndarna inte är lika spelförande som när man möter lag på bortaplan. Och på hemmaplan brukar man vilja gå framåt så ofta det går och när motståndarna inte har samma defensiv som till exempel Pro Vercelli har så tycker jag vi har riktigt bra chans att få in 2 baljor för hemmalaget.

Skademässigt så saknar man fortfarande backarna Angelo Rea, Davide Biraschi och Pietro Visconti, men även mittfältaren Antonio Zito. Sedan är anfallaren Benjamin Mokulu avstängd men offensiven är ju den lagdel där man har flera alternativ som är likvärdiga så inte ett dugg orolig där.

Avellino    Virtuslanciano

Virtus Lanciano gjorde återigen en svag insats när man förlorade hemma mot Cagliari med 1-3. Matchen innan var det ju förlust med 4-1 på bortaplan mot Novara. Det läcker in mål just nu helt enkelt. Faktum är att man släppt in mål i de 9 senaste matcherna och det har blivit minst 2 mål i 6 av dessa. Och det är inte lovande när man nu ska besöka ett av de mest offensiva lagen i ligan, nämligen Avellino. Att man sen är ligans sämsta bortalag, ja det inger ju ingen tro i Lanciano direkt. Och jag tror att Avellino kan få matchen dit dom vill exakt här.

Dock får man visserligen tillbaka två spelare från avstängning som saknades senast. Men man saknar dock fortfarande mittbacken Federico Amenta, som går skadad, vilket är ett tungt avbräck. Anfallaren Nicola Ferrari och mittfältaren Ze Eduardo saknas även dom på grund av skador. Sen har mittfältaren Domenico Di Cecco har fortfarande 1 match kvar från sin 3 matcher långa avstängning (visserligen har man överklagat och väntar på beslut). Det är fyra ordinarie spelare det. Sen har ytterbacken Luca Di Matteo och mittfältaren Gaetano Vastola dragit på sig en avstängning så ersättarna finns det inte jättemånga kvar av heller. Det är även stora frågetecken för högerbacken Raffaele Pucino som känner sig väldigt sliten, enda spelaren som spelat samtliga matcher. Så oavsett om man får tillbaka spelare så ser det fortfarande inte direkt ljust ut inför denna match.

———————————————————————————————————————————————————–

Avellino är starka på hemmaplan där man gjort en hel del mål. Senast blev det bara 1 mål, men siffrorna var helt klart i underkant. Det lär dock bottenlaget Lanciano sota för denna lördag. I och med vinsten senast så har självförtroendet ökat, då brukar Avellino bli än mer offensivare. Lanciano kommer från en förlust hemma mot Cagliari, faktum är att man läcker in mål just nu vilket känns tungt när man ska möta Avellino med den starka offensiv dom har. Får tillbaka två spelare från senast men man saknar fortfarande ordinarie spelare. Jag spelar Avellino över 1.5 mål till oddset 2.08. Insatsen blir ganska hög. Avanti!

/ L’orso