Serie B fortsätter och ikväll är det en match som jag såklart lägger fokus på. Avellino med bra form och som är starka på hemmaplan tar emot ett Entella som också har bra form, men jag tycker kvalitén inte är lika bra som Avellino har. Sen är det såklart att Avellinos försvarssppel är dåligt, dock så brukar offensiven fungera mer än vad defensiven fallerar på hemmaplan och så tror jag blir fallet här.

  • Avellino – Virtus Entella
  • Spel: Avellino över 1.5 mål
  • Odds: 2.28 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Avellino har, kors i taket, 3 raka segrar där man till och med har hållit nollat i 2 av matcherna. Har man fått ordning på försvaret undrar ni? Nej det har man absolut inte. Senast borta mot Como där man vann med 0-1 så borde ett mer logiskt resultat varit 2-3 eller något i den stilen. Como missade flera bra lägen där man normalt sett får utdelning. Så det finns såklart en anledning till att jag aldrig spelar 1-X-2 i Avellinos matcher. Men 3 raka segrar har man dock tagit och det har man gjort för att man varit det bättre laget i dessa matcher. Så formen är det inga problem med lagmässigt. Därför tror jag att man på hemmaplan kommer fortsätta spela fotboll med självförtroende och när lag spelar med defensivt så kan man i regel fokusera mer på anfallsspelet vilket man kommer göra här.

Man har fortfarande ordinarie backar skadade, som är Davide Biraschi och Pietro Visconti. Sen så saknas Francesco Tavano i anfallet, dock har inte han övertygat på något sätt. Men offensivt sätt så har man ungefär 4-5 spelare som alla gör ett lika bra jobb som den andre och så vidare så där är man ju knappast orolig.

Avellino   entella

Virtus Entella kommer från en väldigt bra match offensivt sätt där man krossade Vicenza med 4-1 på hemmaplan. Men matchen innan dess så hade man bortamatch mot ett Pescara som spelar offensivt på hemmaplan, och det blev förlust med 2-0. Visst att man varit extremt tajta bakåt en längre tid. Men man har många gånger haft tur, men till slut tar turen slut och när man sen möter lag mot starka hemmalag som har en tydlig offensiv så har man inget svar. Man kommer säkert göra en helt okej match här också, men tror inte man rår på Avellinos offensiv med en form dom har just nu. Så jag gissar på att man får en tuff kväll här när Avellino jagar 4e raka segern och förnyat hopp om att nå en kvalplats uppåt, som ju faktiskt Virtus Entella innehar just nu. Skiljer ju bara 3 poäng mellan lagen trots alla problem i Avellino.

Inte så mycket skadeproblem i bortalaget förutom rotationsspelarna Lorenzo Staiti och Simone Sini. Laget har inga avstängningar i denna match. Står rätt bra till truppmässigt, men tror ändå på lite problem.

———————————————————————————————————————————————————-

Avellino har bra form med 3 raka segrar, där man borde gjort fler mål än vad man gjort om man kollar p åde chanser man skapat. På hemmaplan är man starka och man brukar köra på offensivt. Man har bra bredd i offensiven och jag tror vi får se flera mål här. Entella har gjort det bra en längre tid, men näst senast kom en förlust och kanske får vi se ett svajigare lag nu. Framförallt kunde man inte stå emot Pescaras offensiva spel och tror man får problem med Avellinos offensiva spel som är liknande. Jag tror Avellino avslutar på bästa sätt innan julen. Jag spelar Avellino över 1.5 mål till oddset 2.28. Insatsen får hamna på medel. Avanti Avellino!

/ L’orso