Plockar ett tidigt spel här då Avellino med 5 raka segrar i ryggen tar emot ett Salernitana som rasat som en sten i både tabell och form. Dessutom är man ganska usla på bortaplan och man möter laget man vann mot i premiären, lite oförtjänt då. Så räkna med ett rejält taggat och revanschsuget Avellino här. Lär vara en del fans också då dom grafiskt sätt ligger hyfsat nära varandra. På hemmaplan är man starka och tror det blir full fart framåt för Avellino här!

  • Avellino – Salernitana
  • Spel: Avellino över 1.5 mål
  • Odds: 2.09 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Avellino har som sagt 5 raka segrar där man spelat bra fotboll, framförallt på hemmaplan där man verkligen sett anfallsspelet flöda på. I senaste matchen vann man med 1-2 borta mot hemmastarka Cesena, där man vände 1-0 till 1-2 i andra halvlek. Formen är som sagt väldigt bra just nu. Verkar även som Marcello Trotta och Luigi Castaldo hittar varandra rätt bra längst fram. Funkar det inte så har man flera alternativ att sätta in som mycket väl kan göra det lika bra om inte bättre. Offensiven är helt klart lagets styrka så det är inget snack om att man kommer gå ut och bara köra här. Revanschsuget finns dessutom där från den snöpliga premiärförlusten mot just Salernitana där man var minst lika bra men torskade med 3-1 borta. Helt andra förutsättningar nu också då man befinner sig på helt olika platser i tabellen plus form och så vidare.

Avstängd är mittfältaren Mariano Arini vilket är ett avbräck helt klart, det är ingen spelare som är betydande i anfallsspelet, mer för laget som helhet då han jobbar hårt åt båda håll. Små frågetecken på målvakten Pierluigi Frattali och anfallaren Benjamin Mokulu även om dom finns med i truppen, som är en stark sådan. Det kommer vara ett spelsuget hemmalag här, som i sina tidigare hemmamatcher har ett snitt på 1.9 mål per match. Och då ska ni veta att man bränt väldigt mycket klara målchanser utöver det. Avellino spetsat truppen genom att ta in några ordinarie spelare från andra lag i Serie B, då har fokuset varit på att förstärka defensiven som är den svaga delen.

Avellino    Salernitana

Salernitana startade säsongen hyfsat bra som man brukar göra som nykomling, men sen har det bara blivit sämre och sämre. Man ligger nu på nedflyttningsplats och har ännu inte vunnit på bortaplan på 11 försök. 6 oavgjorda och 5 förluster med 9-18 i målskillnad. Faktum är att det borde varit fler mål än de 18 man släppt in. Senaste matchen som var borta mot Como förlorade man med 2-1, men det var i princip spel mot ett mål när Como tryckte på nästan hela matchen och borde gjort minst 3-4 mål. Det är verkligen så dåliga Salernitana är just nu. Styrkan i laget ligger även här i offensiven och inte defensiven. Där har dom något gemensamt de båda lagen här idag. Annars är det mesta till Avellinos fördel vill jag påstå.

Man har nu tre ordinarie spelare avstängda som är defensive mittfältaren Manolo Pestrin, ytterbacken Andrea Rossi och mittfältaren Daniel Sciaudone. Tre avbräck som svider speciellt Pestrin. Man har ordinarie backarna Maurizio Lanzaro och Raffaele Schiavi skadade, två backar som normalt sett tar en startplats. Sen har man även den perfekte avbytaren Gennaro Troianello borta också. Nu har man visserligen fått in mittfältaren Antonio Zito från Avellino och 3-4 spelare till som mest är inlånade och okända, men tycker ändå att de man saknar är bättre spelare. De nya ska ju spela in sig i laget vilket kan ta tid, oftast.

———————————————————————————————————————————————————–

Avellino är ett bättre lag än Salernitana och man har en riktigt bra form just nu. På hemmaplan är man bra och man brukar spela väldigt offensivt där man ju har sin styrka. Salernitana har flera avstängda och några skadade, som alla bidrar i defensiven så det känns tungt. Formen är riktigt dålig just nu och man är inte alls bra på bortaplan. Detta kommer bli en riktigt tuff match för Salernitana. Och oddsen är som vanligt generösa vad gäller Serie B. Jag spelar Avellino över 1.5 mål till oddset 2.09. Och jag maxar insatsen till fullo. Avanti Avellino!

/ L’orso