Veckoomgång i Serie B och jag väljer att plocka ett spel i matchen Avellino-Pro Vercelli. Här är såklart Avellino favoriter vilket dom väl ska vara, men resultatraden är inget som skrämmer. Dock vet vi att Avellino har en riktigt farlig offensiv och hemma mot pro Vercelli så känns det ju som att offensiven kommer vara prioritet. Pro Vercelli kommer såklart ha försvarsspelet som prioritet men frågan är om det kommer att hålla mot en skicklig offensiv i Avellino. Jag tror inte det!

  • Avellino – Pro Vercelli
  • Spel: Avellino över 1.5 mål
  • Odds: 2.06 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Avellino kommer från en förlust borta mot Trapani med 2-1 där man olyckligtvis fick ett rött kort redan efter 3 minuter vid ställningen 0-0. såklart att det blev avgörande för resten av matchen även om man gjorde 1 mål framåt. Men det beror nog mer på att man är offensivt starka helt enkelt. Nu är det en helt annan match och här tror jag vi får se ett Avellino som kommer gå för 3 poäng på ett desperat sätt för efter 4 förluster på de 5 senaste så behöver man verkligen en seger igen. Faktum är att man gjort mål i samtliga 4 förluster på slutet, till och med 2 mål i bortamatchen mot Pescara, så ja det är inte offensiven det är fel på utan defensiven.

Nu får man dock tillbaka backen Constantin Nica och mittfältaren Mariano Arini, båda från avstängning och det förbättrar på defensiven såklart. Annars så saknar man fortsatt backarna Davide Biraschi, Alessandro Ligi, Pietro Visconti och Angelo Rea. Ändå ser det bättre ut defensivt än senast, det är lite sjukt. Men offensivt ser det dock riktigt bra ut med samtliga tillgängliga där Luigi Castaldo, 16 mål förra säsongen, var tillbaka senast. Och med en match i kroppen kan det bara bli bättre nu och säkert sugen på göra mål på hemmaplan. Men det är ju inte offensiven som är problemet utan defensiven, så man vågar ju inte spela på någon rak seger här utan kör på mål för Avellino istället.

Avellino     provercelli

Pro Vercelli kommer från en förlust på hemmaplan mot Ternana med 1-2, där man gjorde en ganska bra första halvlek men vek ner sig i andra halvlek och kunde även se Ternana avgöra med 1-2 i 90e minuten. Tungt för självförtroendet såklart. Och nu åker man till Avellino för en tuff bortamatch mot ett offensivt skickligt lag. Man kommer säkert vara ganska defensiva i den här matchen då man vet att blottar man sig så kommer det smälla direkt. Men känslan är ju att det kommer smälla oavsett så frågan är om inte ett offensivt spel skulle vara nyttigt för Pro Vercelli med tanke på hemmalagets defensiva avbräck här.

Nu saknar man även ordinarie mittfältaren Manuel Scavone som såklart är ett jätteavbräck på mittfältet. Blir nog mer kännbart defensivt än offensivt tror jag, då han jobbar på rätt bra där på mitten.

———————————————————————————————————————————————————-

Avellino är ett väldigt bra lag offensivt sätt, men defensivt har man såklart problem. Men detta har vi gått igenom massor av gånger nu. På hemmaplan blir det såklart mer fokus på offensiven än vanligt och när man möter Pro Vercelli så måste vara 3-poängaren komma så man kan inte vara nöjda med 1 poäng här. Pro Vercelli är väl inget jättebra lag direkt och man ligger faktiskt före Avellino i ligan. Här kommer man försöka försvara sig så bra som det går. Man saknar en viktig mittfältare som gör mycket jobb. Och det lär troligen bli för svårt när man möter ett desperat Avellino som kommer göra allt för att ta en seger här med sin starka offensiv. Jag spelar Avellino över 1.5 mål till oddset 2.06. Insatsen är lite över medel. Avanti Avellino!

/ L’orso