Avellino tar emot Pescara och jag tycker det luktar målrikt här. På hemmaplan är Avellino bra och jag tror man kommer spela offensivt här då det är vinna eller försvinna typ. i princip sista chansen nu att få häng om en eventuell playoffplats. Pescara innehar den sista playoffplatsen efter att ha brutit en riktigt usel trend senast när man vann hemma mot Como med 2-1. Man saknar dock massor av defensiva spelare i en redan offensivt balanserad trupp. Böljande match att vänta?

  • Avellino – Pescara
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.925 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Avellino har väl ingen vidare form med 3 förluster på de 5 senaste matcherna. Vilket gjort att man tappat mark i racet om playoffplatserna. Nu ligger man alltså 8 poäng efter Pescara, som innehar sista playoffplatsen, med 8 omgångar kvar. Så ja det är lite vinna eller försvinna läge här. Man måste vinna för att överhuvudtaget ha någon realistisk chans. På hemmaplan är man ett bra lag ändå även om man inte fått så många resultat med sig på sistone. Jag tror man kommer ha ett gyllene läge här när man möter ett Pescara med en decimerad defensiv denna dag. Avellino har ju ändå flera offensiva spelare som är väldigt bra på den här nivån och ger man dom ytor så kan det smälla direkt. Tror vi kommer få se ett Avellino med en enda uppgift. Går för seger oavsett vad. Tror inte man kommer försöka försvara till sig någon seger på hemmaplan. Det är inte någon som tillhör deras dna riktigt. Speciellt inte denna säsong.

Man saknar dock två viktiga spelare vilket kommer synas mest i det defensiva spelet. Och det är ordinarie mittfältarna Jidayi och Gavazzi. Helt klart avbräck här. Jidayi har ju även spelat en del mittback under säsongen vid olika tillfällen. Sen har man även mittbacken Migliorini borta.

Avellino     pescara

Pescara bröt sin otroligt dåliga trend senast genom att vinna hemma mot Como med 2-1. Men det såg väl inte sådär superbra ut defensivt måste man ju säga och Como förtjänade nog ytterligare 1 mål. Det som var positivt för Pescara var ju att skyttekungen Gianluca Lapadula återigen börjat göra mål vilket man absolut behöver, två stycken blev det ju senast. Kan absolut bli något här också. Nu gäller det för Pescara att bara köra sista omgångarna. Man har den sista playoffplatsen men den är långt ifrån säker. Det är supertajt rät runt omkring. Avellino ligger lite efter men man kan inte heller räkna bort dom så detta är en tuff match. Och sen att man har ett väldigt offensivt balanserat lag, ja det var jag inne på senast när jag rekade båda lagen gör mål mot Como som gick in klockrent. Man har en bred och bra offensiv där flera spelare har väldigt höga toppar. Man brister ju dock i defensiven en del, och man har släppt in massor med mål på slutet.

Och nu är det ju såhär att man saknar massor av försvarsspelare á la defensiv kris. Tre ordinarie backar i Zuparic, Zampano och Crescenzi. Men även backarna Mazzotta, Campagnaro och Coda saknas, samt backen/mittfältaren Torreira. Det är i princip samtliga defensiva spelare vi pratar om. Kvar har man en ordinarie 22-åring, två 19-åringar som knappt spelat ett dugg och en 33-åring som man nyligen tagit in då läget är kritiskt, inte spelat alls än. Sen har mittfältare fått gå ner och spela back vilket såklart inte är optimalt alls. Så det kanske inte är så konstigt att man släppt in 22 mål på de senaste 10 matcherna. Lite över 2 mål i snitt. Bedrövligt facit faktiskt. Man saknar även offensive Benali som är avstängd. Senast lagen möttes slutade det 3-2 till Pescara. Vilket det även slutade förra säsongen när Avellino hade hemmaplan mot Pescara.

——————————————————————————————————————————————————————-

Avellino brukar vara rätt bra på hemmaplan och det är sällan man backar hem så värst mycket. Nu är man dessutom i ett läge att vinner man inte denna match kan tacka fansen för denna säsong då man inte har något att spela för. Så här måste man bara tuta och köra för att ta 3 poäng. Man möter ett Pescara som har kris i defensiven. 22 insläppta de senaste 10 säger en del. Man saknar i princip hela defensiven däribland 3 ordinarie backar. Man har nu några juniorbackar eller mittfältare som får kliva ner i försvaret. Offensivt är man dock fulltaligt i princip och offensiven är bred och bra. Man bör nog ta 3 poäng för att behålla sin playoffplats. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 1.925. Insatsen är lite över medel. Avanti!!!

/ L’orso