Det är veckoomgång i Serie B och Avellino tar emot Novara på hemmaplan. Här har vi en tydligt faktor i hemmafördelen då Avellino är hemmastarka. Man har spelat rätt okej i inledningen, och första hemma matchen mot Modena var det inget snack om. Nu möter man ett Novara som inte känns så märkvärdigt. Dom är dessutom bättre på sin hemmaplan också där det finns konstgräs, här får man det svårt mot ett Avellino som har bättre trupp.

  • Avellino – Novara
  • Spel: Avellino -0.25 (asian)
  • Odds: 1.925 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Avellino har inte fått någon lysande start på säsongen med 2 förluster och 1 vinst. Man förtjänade dock mer i premiären borta mot Salernitana där man förlorade med 3-1. Sen vände man hem och då tog man sig an Modena och vann med 2-0, och även om målen dröjde till slutet så kändes det som att man bara skulle vinna den matchen då man var det bättre laget. Borta mot Cagliari gjorde man dock ingen bra match, men Cagliari är ju superfavorit att ta hem hela Serie B så inget att snacka om egentligen, trots att 2-1 inte är något jättedåligt resultat. Nu kommer man alltså hem igen när man ska möta Novara och jag tycker helt klart att man är rättmätiga favoriter, kanske skulle oddset vara något lägre men varför klaga.

Borta är offensiva spelaren Samuel Bastien, men där har man ersättare som är i princip jämbördig så bör inte vara några problem alls. Annars har man en klart bättre trupp om man jämför med kvällens motståndare. Det är även så att man bör hålla till i toppen av Serie B när vi ska summera den nästa år.

Avellino      novara

Novara har 1 vinst, 1 oavgjord och 1 förlust. Och där man förlorade i den enda bortamatchen för säsongen hittills. Man är helt klart ett bättre hemma än borta, och det är ju för att på hemmaplan så spelar man på konstgräs vilket inte är supervanligt i Italien. Ju mer man spelar på det desto mer känsla förlorar man för naturligt gräs. Sen är ju Avellino även ett starkt hemmalag och det blir en väldigt lång resa för Novara att åka, sen är ju detta ändå en veckoomgång och det är ju inte direkt superoptimalt.

Man har inga avbräck vad jag läst mig till vilket såklart är positivt men det är väl det enda som är just positivt. Truppmässigt är man ändå någon nivå sämre än Avellino vilket säkert lär märkas här ikväll. Den ende som kan hota som jag ser det är Andrey Galabinov men där tar det stopp, för tycker inte man har fler än just han så det borde ju vara en ganska enkel match för försvaret detta. Nä det blir en tuff match för Novara och man ska vara glada ifall man tar 1 poäng här.

—————————————————————————————————————————————————————

Avellino är ett hemmastarkt lag. man har dessutom ett bra lag som ska tillhöra toppen. Inga märkbara avbräck och har svårt att se att man förlorar den här matchen. Novara är ett bra hemmalag också där dom spelar på konstgräs, men man har det svårare på naturgräs och bortaplan. Sen tycker jag inte man har något märkvärdigt lag heller för den delen, och det har verkligen Avellino där flera spelare sticker ut och har hög kvalité för Serie B. Jag spelar Avellino -0.25 till oddset 1.925. Halv vinst vid oavgjort och hel vinst vid seger. Insatsen får bli medel. Kämpa!

/ L’orso