En match i Serie B mellan Avellino och Modena där jag tycker det är skilda världar kvalitetsmässigt. Avellino torskade visserligen derbyt borta mot Salernitana i premiären med 3-1, men man borde fått med sig minst 1 poäng för så dåliga var man inte. Modena förlorade hemma mot Vicenza och torskade 0-1, och där såg man att det kommer bli en tuff säsong för Modena som är väldigt beroende av att en spelare levererar i princip. Tuff match väntar för Modena!

  • Avellino – Modena
  • Spel: 1
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Avellino premiärspelade i derbyt borta mot Salernitana och det blev förlust med 3-1, där det stod 2-1 till den 95e minuten. Men det man bör veta är att Avellino var minst lika bra som Salernitina i matchen och borde fått med sig i alla fall 1 poäng. Och man såg att offensiven kommer bli ett hot mot alla lag den här säsongen till skillnad från förra säsongen. Man har ju tänkt om lite i Avellino som mer var ett försvarsinriktat lag förra säsongen men nu sålt av defensiva spelare för att istället ta in mer kvalité offensivt. Roligt säger jag, men återstår såklart att se ifall det blir ett lyckat drag.

Men att man bör ha väldigt goda chanser att ta 3 poäng mot Modena ser jag som självklart, speciellt när bortalaget inte alls såg så bra ut i premiären och är beroende av en spelare offensivt, i stort sett. Avellino har mer bredd och en bättre trupp rent allmänt och man har inga avbräck inför matchen vad jag läst mig till. Man kommer därför till matchen med en stark trupp och en bra startelva som bör tugga ner ett Modena på hemmaplan.

Avellino       modena_200x200

Modena trodde jag skulle va bättre än dom var hemma mot Vicenza men tji fick jag och torsk blev det för Hernan Crespos mannar. Vicenza gjorde 0-1 på straff i mitten på andra halvlek, efter det fick Modena utvisning och man hade inte kraft nog för en forcering. Nä man imponerade inte alls och det ska ju sägas att man är starkare på hemmaplan gentemot bortaplan så matchen borta mot Avellino blir en riktigt tuff match tror jag.

Och utvisningen i förra matchen gör ju också att nyförvärvet mittfältaren Luca Belingheri är avstängd och det är ett avbräck. Dock är det ett plus att anfallaren  Pablo Granoche är tillbaka i laget igen men att man står och faller med honom ser jag som ett klart minus. Visst levererade han ganska bra förra säsongen och är en pålitlig herre framåt, men känns som att han har svagare spelare runt sig den här säsongen och tar man bort Granoche ur matchen ska Modena inte ha något att säga till om överhuvudtaget tycker jag.

————————————————————————————————————————————————————-

Avellino har ett klart bättre lag än vad motståndaren har idag. Avellino ska även ha en fördel av att spela på hemmaplan inför fanatiska fans. Premiären förlorades med 3-1, men spelet säger dock något helt annat än 3-1 och minst 1 poäng borde ha inkasserats. Nu möter man ett sämre lag och chanserna till 3 poäng bör såklart vara väldigt goda denna dag. Modena imponerade inte alls i premiären när man förlorade på hemmaplan, där man brukar kunna spela bra, mot Vicenza med 0-1. Man kommer få en tuff säsong och man står och faller med en spelare i stort sett och plockas han bort i matcherna ser det oerhört trist ut. man har en avstängd mittfältare som är ett avbräck. Nä detta känns som en tuff nöt att knäcka. Jag spelar Avellino att vinna till oddset 1.95. Insatsen är lite över medel. Avanti Avellino!

/ L’orso