Formstarka Avellino bröt sin segersvit på 6 matcher när man fick med sig oavgjort mot hemmastarka Modena, nu är man dock åter på hemmaplan där man är ett bra lag. Man har dock defensiva avbräck här och en offensiv förstärkning. Sen möter man ett Cagliari som har ett fullt lag i princip, visst att dom inte gjort några supermatcher på bortaplan men jag tror dock att man kan göra en bra match här vilket bör öppna upp den match en aning. Jag kör på ett målspel här.

  • Avellino – Cagliari
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.14 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Avellino är i väldigt bra form just nu, och visst att man bröt sin segersvit på 6 matcher senast när man fick 1-1 borta mot Modena. Men man hade bra chanser att vinna den matchen men Modena är väldigt hemmastarka så det är ingen fy skam att det blev 1-1 till slut. Nu vänder man dock hem för hemmamatch mot en riktigt intressant match mot Cagliari. Jag tror absolut att man kan skrälla här om det vill sig väl. Känslan är väl dock att Cagliari kanske kan bli aningen för svåra. Men tror absolut inte Avellino kommer in med inställningen att försvara till sig poäng här utan det har man alldeles för dålig tro på om man kollar tillbaka på denna säsong där försvarsspelet varit bedrövligt. Och ja man har förstärkt defensiven nu i januari men går inte att lita helt på den i alla fall. Har en känsla att vi kan få se gamla fina Avellino nu igen som vi lärt känna under säsongen.

I hemmalaget så stryker vi viktige mittfältaren Mariano Arini. Vi stryker även kaptenen på mittfältet Angelo D’Angelo som inte heller komma kunna medverka vilket är ett stort minus för defensiven. Det lär dock ge utrymme för den mera offensive Alessandro Sbaffo troligtvis vilket är ett plus för offensiven i så fall. han plockades ju tillbaka från Como, efter att ha lämnat i somras. Även backarna Milan Nitriansky och Angelo Rea kan inte medverka. Det är alltså enbart defensiva avbräck här. Sen har man dock värvat in en offensiv spelare i Joao Silva som tillhört bland annat Everton och Palermo, han är nu uttagen i matchtruppen vilket lär göra offensiven bättre än vad den redan är.

Avellino    Cagliari

Cagliari förlorade seriefinalen borta mot Crotone för två omgångar sen med 3-1 borta där man var hyfsat bra med i första halvlek men åkte på utvisningar i andra halvlek och dom kunde inte komma in i matchen igen. Man tog dock en seger senast i helgen som var hemma mot Ternana med 1-0 och även om det fanns någon chans till 2-0 så var det ett rätt segt Cagliari den dagen. Nu ska man ta sig an ett formstarkt Avellino på bortaplan vilket är tufft och man behöver verkliga tagga till dig vilket jag tror man gör. Sen om det räcker är en annan fråga. Men ska man få några poäng här så måste man troligen göra mål och det är i offensiven styrkan ligger i detta lag. Och när hemmalaget har defensiva avbräck kan det säkert bli lättare denna afton.

Man har bara mittfältaren Daniele Dessena skadad sen tidigare, annars ett fulltaligt lag. Det vill säga att man har samtliga offensiva spelare tillgängliga vilket är positivt. Senast var Federico Melchiorri tillbaka efter 3 matchers avstängning och han såg minst sagt seg och dålig ut. Det är dock möjligt att den matchen kan ha gjort gott tills denna match och han lär nog vara mer taggad vilket bara är positivt. Men i offensiven kan man välja mellan flera kvalitetsspelare om man så vill.

————————————————————————————————————————————————————-

Avellino som är i väldigt bra form tänker inte förlora den här matchen men att man skulle försvara till sig poäng känns inte troligt. Man har styrkan i offensiven och det tror jag man vill visa här på hemmaplan, sen har man även defensiva avbräck som kan ställa till det. Man möter ett Cagliari som även dom har bra form och ett riktigt bra lag med samtliga tillgängliga i princip. Inte heller dom vill förlora detta men defensiven har inte varit någon höjdare denna säsong, och man trivs inte lika bra på bortaplan som på hemmaplan. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.14. Insatsen hamnar på strax över medel. Avanti!

/ L’orso