Match i Ligue 1 mellan två lag som fortfarande riskerar att åka ur den högsta divisionen.

  • Match: Auxerre – Brest
  • Tips: Auxerre 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 1,69 @ Canbet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21/5 21.00

Analys:

Auxerre har gjort en ganska svag säsong med tanke på vilket spelarmaterial laget besitter. Dock har laget ryckt upp sig ordentligt på slutet och kan säkra kontraktet i den här matchen. Formen är bra med 2-3-0 på de fem senaste och faktum är laget inte förlorat sedan den 12 Mars. Laget har kryssat en del på slutet men jag tycker att dom har stora möjligheter att ta tre poäng här mot nykomlingen Brest. Anfallsmässigt ser det bra ut med spelare som Birsa, Jelen och Le Tallec i laget som kan avgöra matcherna. På mittfältet finns duktige Pedretti och med hemmafansen i ryggen så tror jag definitivt att en vinst för hemmalaget ligger närmast.

Brest knep lite oväntat en poäng senast hemma mot Lyon och har också spelat en hel del oavgjorda matcher på slutet. Formen visar på 0-4-1 på de fem senaste matcherna och laget har bara vunnit en match sedan 19 Februari. Laget har två poäng ner till nedflyttningsplats och kommer att få det tufft i de avslutande matcherna. I ligan så har laget inte vunnit sedan i slutet av Oktober förra året och det imponerar inte. Truppen ser svag ut och det krävs nog ett par poäng till för att Brest skall kunna hålla sig kvar i högsta ligan.

Båda lagen har nånting att spela för här och det kommer att bli en svår match för båda lagen, utan tvekan. Auxerre har fördel av hemmaplan och har en starkare trupp som bör kunna avgå med en knapp seger här. Insatsen tillbaks vid ett oavgjort resultat.

Lycka till!

//Josef