Augusburg var nära att åka ur Bundesliga förra säsongen och i år har man inlett uselt. Nu ställs man mot ett Wolfsburg som värvat starkt inför säsongen men inte fått någon ordning på laget. Hur ska det här sluta tro?

Augsburg - Wolfsburg
Spel: 2
Odds: 2.60 @ Betway
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.30

Augsburg hamnade i bottnen förra säsongen och var 7 poäng från att åka ur serien. Tränaren sparkades och ny tränare är 37-årige Markus Weinzierl som kommer från ett lag från de lägre divsionerna. Frågan är om han kan lyckas hålla kvar Augburg? De största tvivlen är väl att han inte har någon erfarenhet av tränare för lag på den här nivån. Man har värvat en del spelare men i mina ögon är det bara kompletteringsspelare och inga stora stjärnor direkt. Man har inlett serien med två förluster mot Dusseldorf med 0-2 på sin hemmaplan och på bortaplan mot Schalke 04 med 3-1. I mina ögon håller Augsburg knappast Bundesliga nivå och jag tror man åker ur i år.

Motståndarna Wolfsburg som jag tror på här har ett spännande lag i år. Man har värvat mycket bra spelare, framförallt defensiva spelare som laget hade problem med förra året. Offensivt har man dessutom värvat Hollands skyttekung Bas Dost och han presenterade sig direkt i premiären med matchens enda mål. Man har i mina ögon ett väldigt komplett lag och det bör inte dröja länge innan tränaren Magath får ordning på laget och då blir Wolfsburg svårstoppade.

Man har inlett med 1 seger och 1 förlust. Segern togs i premiären borta mot Stuttgart med 1-0 men nu senast åkte man på storstryk hemma mot Hannover. Jag hoppas och tror att den matchen ska bli vändpunkten för Wolfsburg som i grunden är riktigt starka. Spelet har stundtals sett bra ut och får man bara alla bitar att falla på plats så blir man som sagt svårstoppade. Nu möter man ett Augusburg som jag knappast räds och Wolfsburg ska vid normala förhållanden vinna en match av den här typen.