Det ser ut att bli en på förhand väldigt jämn fredagsmatch i Bundesliga mellan hemmalaget Augsburg och Mönchengladbach. Augsburg tar de flesta av sina poäng på sin hemmaplan medan bortalaget har stora problem i sitt bortaspel. Hemmaseger?

 

Augsburg – Mönchengladbach
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.90 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.30

Augsburg spelar en typ av 4-5-1 och försöker spela med snabba omställningar och man har ett par vassa spelare i turken Altintop, Moravek och anfallaren Mölders som borde få igång sitt målskytte snart. Man har inlett säsongen med 3 segrar och 3 förluster varav 2 av lagets segrar är tagna på sin hemmaplan där man trivs allra bäst. Man har spelat upp sig rejält på slutet då man hade 3 raka segrar inför senaste matchen som förlorades borta mot Hannover med 2-1. Hannover satte segermålet på straff i den 89e matchminuten så räkna med ett hungrigt och revanschsuget hemmalag här som givetvis kommer göra allt för att ta en ny trepoängare inför sina hemmafans!

Mönchengladbach kommer från en kanoninsats då man körde över nykomlingen Braunschweig med 4-1 på sin hemmaplan i förra matchen. Man har liksom Augsburg inlett säsongen med 3 segrar och 3 förluster men värt att nämna är att samtliga segrar är tagna på lagets hemmaplan och samtliga förluster har kommit när laget varit på resande fot. Det talar givetvis emot laget här men jag tror man tar en seger även på resande fot inom en snar framtid. Man har mött tufft motstånd i sina bortamatcher då man mött båda topplagen Leverkusen och Bayern München samt Hoffenheim och alla tre matcher har som sagt slutat med förlust. Nu väntar det hittills ”enklaste” motståndet på bortaplan och då lär man gå för seger! Lagets matcher har varit väldigt öppna och innehållet massor av mål åt båda hållen vilket talar för mitt spel då lagets offensiv är sylvass samtidigt som defensiven svajar rejält! Man har en vass anfallare i Raffael som gjort 3 mål hittills och mittfältaren Max Kruse är inte sämre med sina 3 mål den här säsongen. Har dessa herrar en bra dag så gör Mönchengladbach åtminstone 1-2 mål framåt.

auf-neuzugang-raffael-ruhen-die-hoffnungen-der-gladbacher-borussia-
Raffael gör mål ikväll för Mönchengladbach!

Augsburg har inga nya skador eller avstängningar att oroa sig över.
Mönchengladbach har tre tunga avbräck då man saknar vänsterbacken och kaptenen Daems samtidigt som mittfältaren Xhaka är avstängd och Younes är sjuk och missar matchen.

Något som talar för mitt spel är att Augsburg har spelat över 2.5 mål i 4 av lagets 6 matcher den här säsongen medan Mönchengladbach har spelat över den linan i samtliga sina 6 matcher i år. Värt att nämna är att Augsburg spelat över 2.5 mål i alla sina 3 hemmamatcher den här säsongen!

Kort summering:
Mönchengladbach spelar offensiv fotboll medan man ofta glömmer av sin defensiv och målskillnaden 15-11 på 6 matcher talar sitt tydliga språk för laget. Nu ställs man mot ett Augsburg som är hungriga efter 3 poäng och som ser en stor segerchans i den här matchen då Mönchengladbach har stora problem i sitt spel på bortaplan. Augsburg tar de flesta av sina poäng på hemmaplan och de ska givetvis ses med en god chans mot ett bortasvagt Mönchengladbach här men man vet aldrig vart man har bortalaget och när man minst anar det smäller dem till med en seger, kanske redan här?