I dagens andra match från Bundesliga så tar Augsburg emot Borussia Dortmund hemma på SGL Arena. Jag tror även här på ett överspel.

  • Match: Augsburg – Borussia Dortmund
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17:30

Augsburg ligger placerade på 15:e plats i ligan, precis över platserna om kval och nedflyttning till Bundesliga 2. Man ligger enbart över dessa platser p.g.a bättre målskillnad än Hoffenheim och Eintracht Frankfurt. På de fem senaste matcherna i Bundesliga har man raden 1-3-1 och en målskilland på nio gjorda och nio insläppta mål. Man har har haft svårt mot Dortmund de senaste åren och de tio senaste mötena har man bara en vinst, två oavgjorda och sedan är resten förluster. På dessa tio matcher har det slutat under 2,5 mål i tre möten och resten av mötena har faktiskt slutat med över 3,5 mål.
Till dagens match blir man utan Framberger, Trochowski och Callsen-Bracker p.g.a skador.

augsburg_200x200dortmund_200x200

Borussia Dortmund ligger fortfarande bakom Bayern München i ligan med åtta poäng mindre, man är dock ohotad på 2:a platsen med tretton poängs marginal ner till 3:an Hertha Berlin, så det enda man har kriga om i ligan egentligen är att försöka knappa in på Bayern. Man är fortfarande obesegrade under 2016 med tolv vinster och två oavgjorda i tävlingsmatcher (EL, Bundesliga och tyska cupen). Man har förlorat tre matcher den här säsongen i ligan, alla förluster har kommit på bortaplan och även målskillnaden är sämre borta med tjugofem gjorda och sexton insläppta. Det är ju även så att defensiven inte är Dortmunds starkaste sida utan det är anfallet, man har även inga avbräck offensivt till dagens match. Defensivt har man ett avbräck och det är på defensiva mittfältaren Sven Bender.


Det är dags för Augsburg att börja vinna nu om man vill hålla sig över bottenträsket, visst det blir svårt idag. Men det är inte omöjligt att göra mål på Dortmund och man har ändå lyckats göra mål i de två senaste hemmamatcherna mot relativt starkt motstånd, Leverkusen (3-3) och Borussia Mönchengladbach (2-2). Testar därmed en medel insats på över 2,5 mål.